Fitch Ratings'den Türkiye tahmini!
İsrail seçimlerinde net kazanan yok!
Sırbistan'da 12 yıllık dönem sona erdi!
Brezilya'da Lula 4'üncü kez başkan

İspanya'da iki yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu demir yolu ulaşımında büyük aksama yaşandı.
İspanya demir yolu altyapı işletmecisi Adif, başkent Madrid ile ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesini birbirine bağlayan hızlı tren hattında kaza meydana geldiğini açıkladı.
Renfe ve Iryo şirketlerine ait iki trenin karıştığı kazada, ilk belirlemelere göre Iryo treninin iki vagonu raydan çıktı.
Adif, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, iki trenin arkadan çarpışması nedeniyle Madrid-Endülüs hızlı tren hattındaki seferlerin askıya alındığını duyurdu.
Şirketin açıklamasında, "Madrid-Endülüs yüksek hızlı tren hattında iki trenin çarpışmasının ardından trafik durduruldu" ifadeleri kullanıldı.
Kazada en az 39 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kazanın Toledo bölgesindeki Mora ve Orgaz kasabaları yakınlarında meydana geldiği belirtildi.
Kastilya-La Mancha bölgesel yönetiminden bir sözcü, çarpışmanın yerel saatle 09.00'dan kısa süre sonra gerçekleştiğini bildirdi.

İKİ VAGON RAYDAN ÇIKTI
Yetkililerin verdiği bilgilere göre kazaya, Madrid-Sevilla güzergâhındaki Renfe ve Iryo şirketlerine ait iki yüksek hızlı tren karıştı.
Çarpışmanın etkisiyle Iryo treninin iki vagonunun raydan çıktığı açıklandı.
Kazanın ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Toledo yakınlarındaki Urda kasabasının Belediye Başkanı Manuel Galan, acil yardım birimlerinin kendisinden yaralıların ağırlanabilmesi için bir spor salonunu hazır hale getirmesini istediğini açıkladı.
Bölgedeki acil müdahale ekipleri çalışmalarını sürdürürken yetkililerin kazaya ilişkin inceleme başlattığı bildirildi.

SEFERLER DURDURULDU
Kaza nedeniyle Madrid ile Endülüs arasındaki yüksek hızlı tren seferleri geçici olarak askıya alındı.
Demir yolu işletmecisi Renfe, kazadan etkilenen yolcular için bilet değişikliği ve iptal işlemlerinin ücretsiz yapılabileceğini duyurdu.
Yetkililerin, hattın yeniden ulaşıma açılmasına ilişkin çalışmaları sürüyor.

BAŞBAKAN SANCHEZ'DEN AÇIKLAMA
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Toledo bölgesinde iki yüksek hızlı trenin çarpışmasının ardından açıklama yaptı.
Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunan Sanchez, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek mağdurlara dayanışma ve destek mesajı verdi.
Sanchez, "Toledo'da meydana gelen ciddi tren kazası karşısında büyük üzüntü ve şaşkınlık içindeyim. Kazadan etkilenen herkese sevgilerimi, dayanışma ve desteğimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı ve Kastilya-La Mancha Özerk Bölgesi Başkanı ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Sanchez, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Sanchez, "Acil yardım ekipleri, ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde kazadan etkilenenlere yardım etmek ve güvenliklerini sağlamak için olay yerinde çalışıyor" dedi.
İSPANYA'DA YILIN İKİNCİ BÜYÜK HIZLI TREN KAZASI
İspanya'da iki yüksek hızlı trenin çarpışması, yılın başında yaşanan ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği demir yolu faciasını yeniden gündeme getirdi.
Ülkenin güneyindeki Adamuz kasabası yakınlarında 18 Ocak'ta meydana gelen kazada, iki yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu 45 kişi yaşamını yitirmiş, 170 kişi yaralanmıştı.
Ocak ayındaki kazada, Malaga'dan Madrid'e yaklaşık 300 yolcuyla seyahat eden Iryo şirketine ait yüksek hızlı tren raydan çıkmıştı.
Kontrolden çıkan vagonlar, karşı yöndeki demir yolu hattına savrularak Madrid'den Huelva'ya giden ve yaklaşık 200 yolcu taşıyan Renfe trenine çarpmıştı.
Çarpışmanın etkisiyle ikinci trenin de raydan çıkması, İspanya'nın son yıllardaki en ağır demir yolu facialarından birine yol açmıştı.
Kazanın ardından başlatılan teknik incelemelerde, demir yolu hattındaki bir rayda kırık tespit edilmişti.
İlk bulgular, raydaki hasarın kazadan önce meydana gelmiş olabileceğine işaret ederken bunun çarpışmaya yol açıp açmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatılmıştı.






Sayfa başına git