MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsrail ile ABD basını karşı karşıya!
Dünyadan
13 Kasım 2023 Pazartesi 08:17

İsrail ile ABD basını karşı karşıya!

İsrail ile ABD basınının önde gelen yayın kuruluşları Gazze'de çalıştırdıkları sözleşmeli muhabirleri nedeniyle karşı karşıya geldi. İsrail yanlısı sivil toplum kuruluşları, Hamas'la bağlantılı isimlerin Batı medyasına hizmet verdiğini söyledi, bu kişilerin 7 Ekim baskınını önceden bildiğini iddia etti.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 38. güne girerken, uluslararası medya kuruluşları da zor günler geçiriyor. 

Aralarında AP, CNN ve New York Times'ın da olduğu uluslararası haber kuruluşlarına muhabirlik yapan Hassan Eslaiah ve Yousef Masoud'un Hamas'la bağlantılı olduğu öne sürüldü. Eslaiah, 7 Ekim'de İsrail - Gazze sınırında yaşananlara dair ilk fotoğraflı kanıtları sağlayan isimdi.

Eslaiah'ın Hamas lideri Yahya Sinwar ile fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. CNN dahil bir dizi medya kuruluşu Eslaiah ile sözleşmelerini sonlandırdı. Basın kuruluşları, fotomuhabirin Hamas'la bağını daha önce bilmediklerini kaydetti. Ancak bunun sahadan gelen fotoğrafların gerçekliği veya güvenilirliğini azaltmadığına vurgu yapıldı.

New York Times gazetesi ise gazeteci Yusuf Mesud'u savundu. Çatışma bölgesindeki muhabirlerin hayatlarını riske atarak görev yaptıklarına dikkat çeken gazete yönetimi, bölgedeki gazetecilerin saldırıyı önceden bildikleri iddiasını reddetti. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir