MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşten çıkarılan işçi intihara kalkıştı... Açlık grevine başladı!
Güncel
10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:14

İşten çıkarılan işçi intihara kalkıştı... Açlık grevine başladı!

Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.'de 93 işçinin iş akdine son verildi. İşten çıkarılan işçilerden Koray Aydilek haberi alması ile intihara kalkışırken bir başka işçinin engel olması ile hayatta kaldı. Aydilek olayın ardından açlık grevine başladı.

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.'de sendikanın destek vermediği eylemle ilgili belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesiyle haklarında tutanak tutulan yaklaşık 93 işçiyle ilgili işten çıkarma kararı alındı.

93 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI: BELEDİYE ÖNÜNDE ÇEVİK KUVVET!

Kararı duyan Kent A.Ş işçisi Koray Aydilek intihara kalkışırken, arkadaşının engel olması ile hayatta kaldı.

Aydilek yaptığı açıklama ile açlık grevine girdiğini duyurdu.

“AÇLIK GREVİNE GİRDİM. ÖLÜRSEM DE ÖLÜM BURADAN KALKACAK”

Aydilek şu açıklamaları yaptı: Ben Koray Aydilek. Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. personeliyim. Yapmış olduğumuz eylemden dolayı haksız bir şekilde işten çıkarıldım. Gece bekçiliği yapıyorum. Suçum günahım yok. Ne üretimde çalıştım ne de üretime zarar verdim. Sadece hakkım olan eylemi yaptım maaş alamadığımdan dolayı. Yıldız Hanım beni haksız yere, arkamda meclis üyesi veya CHP'den kimse olmadığı için beni zayıf halka olarak gördü. Beni işimden etti. İşi aksatmışım ben. 12:00-08:00 çalışıyorum ben. Eyleme katıldığım için cezalandırıldım. Karşıyaka Kent A.Ş. binasının önünde oturuyorum. Açlık grevine giriyorum. Burada eyleme başladım. Ölürsem de Allah benim hakkımı yiyenlere nasip etmesin. Ben herhangi bir namussuzluk, hırsızlık yapmadım. Çalıştığım halde beni haksız yere işten çıkarttı. Hakkım var mahkemeye vermeye. İşe geri dönüşüm olabilir. Sesimin duyurulmasını istiyorum. Ne evime ne de bir yere gidiyorum. Açlık grevine girdim. Ölürsem de ölüm buradan kalkacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir