MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstifa etti, 'Adayım' dedi, örgüte mesaj verdi: Kimsenin adamı değilim!
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 15:12

İstifa etti, 'Adayım' dedi, örgüte mesaj verdi: Kimsenin adamı değilim!

Başkan Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday ‘olarak örgüte önerdiği Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yücel il binasında adaylığını resmen ilan etti. Açıklamaya hiçbir belediye ve ilçe başkanı katılmazken Yücel, “Adaylık kararı vermemden önce partinin deneyimli isimleriyle uzun istişarelerde bulundum. Bu onurlu görev bana verildiği takdirde kimseye değil partiye taraf olacağım. Ekipçi adamcı siyaset yapmayacağım” dedi. Yücel ayrıca meclis üyeliği görevlerinden istifa ettiğini de duyurdu.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Kongresi öncesi il başkan adaylığını ilk açıklayan isim Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ sloganıyla  ilçe başkanları, PM ve YDK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il yönetimiyle yaptığı görüşme mesaisinin ardından ajandasından Yücel ismi çıktı. Kocaoğlu, belediye başkanlarını arayarak Yücel ismini il başkan adayı olarak önerdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SMS ATILDI
Kocaoğlu’nun aday olması için örgüte önerdiği Yücel için Büyükşehir Belediyesi’nden partililere Yücel’in adaylık açıklamasıyla ilgili SMS geçildi. SMS'te örgütte tepkiye yol açtı.

HİÇBİR BAŞKAN KATILMADI
İl binasında resmi adaylık açıklamasında bulunan ilk isim Kocaoğlu’nun da desteğini arkasına alan Yücel oldu. Yücel’in adaylık açıklamasına herhangi bir belediye başkanı ve ilçe başkanı katılmadı. Yücel adaylık açıklamasını eşi Gönenç ve oğlu Sarp’la birlikte yaptı.

YALI’DAN DİKKAT ÇEKEN KATILIM
Yücel’in açıklamasına Kocaoğlu’na muhalefetiyle bilinen Konak Yalı Grubu’ndan Serkan Kalmaz ve Ali Karamustafaoğlu’nun katılması dikkat çekti. Açıklamaya bazı Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

YERELDEKİ İKTİDARI GÜÇLENDİRMEK GENELDE İKTİDARA TAŞIMAK ADINA ADAYIM
Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin 15 yıldır karşı devrimle karşı karşıya olduğunu ifade eden Yücel, “Ekonomiyi düzelteceği, daha fazla özgürlük geleceği vaatleriyle iktidara gelen anlayış otoriter ve baskıcı rejimi hayata geçirdi. Demokrasi bertaraf edilerek KHK’larla ülke yönetilmektedir. Ülkenin aydın insanları hapishanelere kapatılmıştır. Ülkemiz yanlış politikalarla Ortadoğu bataklığının içine çekilmiş, yurt genelindeki terör eylemleriyle tarifsiz acılar yaşamıştır. Bu ortamda sağduyu sahibi her bireyin mücadeleyi bir görev bilerek sorumluluk üstlenmesi ve bizim de CHP olarak buna öncülük etmemiz gerek. Ben de Atatürk ve Cumhuriyete sahip çıkmak CHP’nin yereldeki iktidarını güçlendirmek genelde iktidara taşıyabilmek adına il kongresinde il başkan adayı olmaya karar verdim” dedi.

ÜÇ KUŞAK İZMİRLİYİM
CHP’ye gönül vermiş bir ailenin  ferdi olduğunu ifade eden Yücel, “Üç kuşak İzmirliyim. 16 yıldır İzmir Barosu’na kayıtlı avutayım. 99’dan beri CHP üyesiyim. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Buca ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildim. Adaylık kararı vermemden önce partinin deneyimli isimleriyle uzun istişarelerde bulundum. Bu onurlu görev bana verildiği takdirde kimseye değil partiye taraf olacağım. Ekipçi adamcı siyaset yapmacayacağım. Birleştirici olacağım. Görev sürem doluncaya kadar başka hiçbir yere aday olmayacağım” dedi.

KİMSENİN ADAYI DEĞİLİM
“Bu süreç benim dışımda gelişti” diyen Yücel şunları söyledi:  İzmir bir uzlaşı adayı arayışındaydı. Benim bir çalışmam olmadı. Sen şu kişinin adayı mısın gibi sorulara 'Aziz Bey bana destek verirse bu bana onur verir! diyorum. Ben kimsenin adayı değilim, CHP örgütünün adayıyım. Ortak akıl oluşturarak birleştirerek yol alacağız."

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
“Tecrübesiz” ve “Örgütte emeği yok” eleştirilerinin sorulması üzerine Yücel şu yanıtı verdi: CHP herkesin görüşünü dile getirebildiği demokrasi kurallarının tam anlamıyla uygulandığı bir parti. Eleştiriler olabilir. Ben örgütün tüm emekçilerine emeklerine saygı duyuyorum. Tüzüğümüze göre bu görevlere aday olabilmek için ‘emek’ kriteri yoktur. Bunun bir ölçüm tarzı yoktur. Tecrübesizlik iddiaları olacaktır. Ben 4 yıldır CHP Grup Sözcülüğü görevini yürütüyorum. Bu görevi ne şekilde yaptığım parti ve İzmir kamuoyu tarafından biliniyor. Benim tek başıma göreve gelme tek başıma idare etme gibi iddiam yok. Deneyimli arkadaşlarla ortak yönetim anlayışı getireceğim. Görevin ateşten gömlek olduğunu biliyorum. Herkes bana güvensin. İlçe başkanlarının bildirisini okudum. Tam şablon oturmayabilir ama önyargılar varsa yıkmak için çaba göstereceğim. Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum. Kimsenin adayı değilim. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum.”

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
Yücel, Buca ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 HADAN SIMSEK
 3 Ocak 2018 Çarşamba 23:25
BEN DENIZ YUCELI VE AILESINI 25 YILDIR TANIRIM. ONURLU SEREFLI BIR CHP LI AILENIN CHP LI EVLADIDIR. BU GUNE KADAR CHP LILIGINDEN EN KUCUK BIR TAVIZ VEMEMIS, MENFAAT VE CIKAR PESINDE KOSMAMIS ATATURKCU LAIK DEMOKRAT BIR INSANDIR. HER TURLU BASKIYA GOGUS GEREN VE INANDIGI DOGRULARDAN TAVIZ VERMEYEN GENC DINAMIK CAGDAS INSAN HAKLARINA SAYGILI DEMOKRAT BIR INSANDIR. SECILMESI HALINDE IZMIRIN ULKEMIZIN VE CHP NIN KAZANACAGI KAZANDIGI GUNDUR. YOLUN ACIK OLSUN SENI TANIMAKLA NE KADAR S4VINSEM AZDIR. YOLUN ACIK OLSUN. BUTUN IZMIRLILERIN DESTEGI SENINLE...
 Yener Akalan
 30 Aralık 2017 Cumartesi 16:38
Canım kardeşim deniz bey bu önemli görevler i çok dan beri hak etmiş birisisin .gerek gençliğinizle partiye yeni bir vizyon kazandıracağınız gibi partinin daha büyük kitlelere ulaşması için gerekli katkıda bulunacağınıza inanıyorum başarılarınızın devamını diliyorum saygılar,sevgiler sunuyorum
 Genç
 29 Aralık 2017 Cuma 23:40
Ge istiyom ben ya; bıktık tecrübeli sıfatıyla yaşlıdan. Fırsat verin be.. hep kulp gençlere. Tabi ya hep siz tutun ipleri. Yaşlı milletvekili, yaşlı başkanlar falan istemiyoz. Herkes kendi adamını planlıyo zaten. Milletvekilleri ön seçimde seçilsin diye poz veriyo falan. Uzlaşın. Gencim uzlaşın diyom. Sizin demenigerekeni diyom. Anlayın be
 Demokrat
 29 Aralık 2017 Cuma 23:39
Deniz Bey sizi gönülden tebrik ediyorum.Bu görevi başarıyla yapacağınıza inancım sonsuz.
 Bucadan
 29 Aralık 2017 Cuma 23:39
Destegimiz sana genç kardesim grup sozcus olarakta izmiri cok iyi temsil ettin il baskani olarakta cok iyi temsil edecegine yurekten inaniyor ve destekliyorum.
 Adalet
 29 Aralık 2017 Cuma 23:38
Zincirleri kıra kıra geliyoruz .Bu ülkenin Denizleri bitmez .Yürü arkandayız Denizim
 Izmırlı
 29 Aralık 2017 Cuma 23:34
Hem büyükşehirden istifa ediyor hemde en zor süreçte varım diyor...işte partimizin böyle yüreklilere ihtiyacı var. Helal olsun gençlere. Hem gençlere yol verin iktidara gidelim deniyor hemde genç çıkınca genç deniyor ne bu ya..tutarlı olun! Başarılar kardeşim; seninleyiz!
 Yoldaş
 29 Aralık 2017 Cuma 23:32
Deniz arkadaşımıza çıktığı bu yolda başarılar dileriz .Genel Başkanımızın dediği gibi Dava adamıysa işte budur
 Halk
 29 Aralık 2017 Cuma 23:26
Deniz Yücel''i sonuna kadar destekliyorum.Örgüt genç arkadaşımızın yanında olmalı.Destekler Deniz Başkana
 CHP’li
 29 Aralık 2017 Cuma 23:24
Siyasetin yüzü değişiyor Bayrak artık Genç arkadaşlarımıza devredilmeli Yolun açık olsun Deniz kardeşim bizler herzaman Denizlerin yolundayız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir