MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtfaiyeyi eleştiren İnan'a 'özür dile' çağrısı
Güncel
18 Ağustos 2024 Pazar 17:12

İtfaiyeyi eleştiren İnan'a 'özür dile' çağrısı

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti  İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın itfaiye teşkilatına yönelik yaptığı eleştirileri yersiz bulan Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, “İnan, kahraman itfaiye teşkilatından ivedilikle özür dilemeli” dedi

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti  İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın itfaiye teşkilatına yönelik yaptığı eleştirileri yersiz bulan Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, “İnan, kahraman itfaiye teşkilatından ivedilikle özür dilemeli” dedi

İzmir’in birçok bölgesinde eş zamanlı olarak meydana gelen yangınlar hem maddi hem de manevi zarara yol açarken, Karşıyaka’da orman yangınlarından etkilenen halk ile bir araya geldiği sırada açıklamada bulunan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP’Lİ belediyeleri ve itfaiye teşkilatını topa tuttu. Bu sözlerden sonra eleştirilerin odağı haline gelen İnan’a cevap Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ’dan geldi. Erdağ, “Kendisi bu ihmali nerede görmüş? Kaç defa itfaiye teşkilatlarının eğitimlerine katılmış? Ya da teşkilatın yaşamakta olduğu sorunlara vakıf mı? Bunları bilmeden itfaiye teşkilatını suçlamak ne kadar doğru?” diye konuştu.

İTFAİYE KADROLARI NORMALİN YÜZDE 40 ALTINDA
Büyük şehirlerde bulunan itfaiye teşkilatlarında kadro eksiği olduğuna dikkat çeken Erdağ, İnan’ın teşkilatın sorunlarını dinlemeden, eleştiride bulunduğunu vurgulayarak, “Bugün Eyyüp Kadir inan itfaiye teşkilatıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamada Karşıyaka’da etkili olan yangında itfaiyenin ihmali olduğunu söylemiş. Kendisi bu ihmali nerede görmüş? Kaç defa itfaiye teşkilatlarının eğitimlerine katılmış? Ya da teşkilatın yaşamakta olduğu sorunlara vakıf mı? Bunları bilmeden itfaiye teşkilatını suçlamak ne kadar doğru? Üstelik ülkemizin birçok yerinde ormanlarımız yanarken ve itfaiye çalışanları canları pahasına kendini ateşin içine atarken. Öte yandan kendileri bilmediği bir şey var; şu anda büyük şehirlerde itfaiye kadroları normalin yüzde 40 altında. Bakanlık izin vermediği için belediyeler personel alamıyor. Bu sebeple ne yazık ki personel eksikliği çok fazla. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımına izin vermiyor. Buna rağmen milletin vekili teşkilatı suçluyor. Bu eleştirileri kabul etmiyoruz.” açıklamasında bulundu.

HALK TARAFINDAN SEÇİLMİŞ BİRİNİN MİLLETİ ELEŞTİRMESİ YERSİZ BİR HAREKETTİR
İtfaiyecilerin tek motivasyonunun insan yaşatmak ve başarılı olmak olduğunu dile getiren Erdağ, İnan’ın bu söylemlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Maalesef ülkemizde itfaiye çalışanları gereken değeri görmüyor. Can güvenlikleri yok. Öte yandan yangınlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımız şehit bile sayılmıyor. İtfaiyeciler ne kahraman ne gazi ne şehit olabiliyor. Yaralanan ve ölenler tazminat dahi alamıyor. Yardımcı hizmetler sınıfında hizmet veren memurlar gibi görünüyorlar. Günümüzde gelişmiş ülkelerde itfaiyeciler ayrıcalıklı bir meslek olarak görülüp, diğer mesleklere kıyasla fazlaca sosyal hakları mevcutken, bizim ülkemizde bu tarz eleştirilere maruz kalıyor. Eyyüp Kadir İnan bir milletvekili olarak öncelikle itfaiye teşkilatlarının sorunlarını dinlemeli. Bu meslek siyaset üstü bir meslektir. Halk tarafından seçilmiş birinin milleti eleştirmesi yersiz bir harekettir. Emekçiye laf söyleyeceğine, onların sorunları üzerinde dursaydı bugün böyle şeyler yaşanmazdı. Personel eksikliği giderilirdi.  İzmir’deki yangınların bu kadar uzun sürmesinin başlıca sebebi personel eksikliğidir. Bu kapsamda bu sorunlara vakıf olmadan eleştirilerde bulunan İnan, kahraman itfaiye teşkilatından ivedilikle özür dilemelidir” ifadelerini kullandı. 

VEKİL İNAN NE DEMİŞTİ? 
Karşıyaka’da orman yangınlarından etkilenen halk ile bir araya geldiği sırada açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan şu ifadeleri kullanmıştı: 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri görevlerini yapmakta çok yetersiz kalmış. Müdahale etmekte geç kalmış. Dün eleştiri yapıyorlar. Uçaklar nerede, helikopterler nerede? Siz bırakın helikopterleri. Onlar zaten işini yapıyor Türkiye’nin dört bir yanında. Siz mali sınırlarınızda, sanayi sitelerinizde, itfaiyelerinizle olay anında müdahale etmekte o kadar gecikmişsiniz ki hasarın boyutu bu kadar yüksek olmuş.

Karşıyaka Belediyesi’nin geri dönüşüm tesisi hala soğutma işlemlerinde çok az bir seviyede. Esnaflarımızın dükkanlarında hala yanan yerler var, itfaiyenin performansı çok düşük. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri sadece mahallelerinde ve kendi görevli alanlarında işler yapsın. Koordinasyon çok zayıf. Yönetim yetersizliği vatandaşlarımıza çok ciddiye mal oldu.

Belediyeler, kendi görev sahalarındaki işleri yapsınlar. Yapılan tamamen beceriksizliktir. Bu beceriksizliği örtmek için de Tarım ve Orman Bakanlığımızın muazzam mücadelesine laf iliştirmeye kimse kalkışmasın. Bu yangını İzmirliler olarak devletimizle beraber söndürüyoruz. Buradaki zararın sorumluluğu, yerel yönetimlerin beceriksizliğidir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir