MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İttifaka kapı kapatan YRP'nin İzmir adayı belli oldu
Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 13:17

İttifaka kapı kapatan YRP'nin İzmir adayı belli oldu

AK Parti ile ittifaka kapıları kapatan Yeniden Refah Partisi’nin İzmir adayı partinin İzmir İl Başkanı Arıkan oldu. Arıkan’ın ismi ve 30 ilçe adayı 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısında açıklanacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin yüzünü yerel seçimlere çevirdiği süreçte, siyasi partilerin aday belirleme ve ittifak çalışmaları da sürüyor.

Geride kalan yılın mayıs ayında yapılan seçimlerde uzun süren istişareler sonunda sağlananan anlaşmayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız gireceklerini açıkladı. 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Erbakan ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde aday çıkaracaklarını da duyurdu. 

Erbakan'ın bu açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği illerin başında İzmir geliyordu. YRP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasındaki kararı da belli oldu. 



YRP'NİN İZMİR ADAYI ARIKAN!
YRP'de Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan dahil 4 isim adaylık dosyası teslim ederken Genel Merkez’in bu yöndeki kararı netleşti. 

10 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek törende adaylarını tanıtacak YRP’de İzmir adayı olarak İl Başkanı Cemal Arıkan’ın ismi açıklanacak.

30 İLÇE ADAYI DA AÇIKLANACAK
Parti İzmir’in 26 ilçesindeki adaylarını netleştirirken 4 ilçedeki çalışmalarda da sona gelindi. Adayların belirlenmesi sonrasında 30 ilçedeki aday 10 Şubat’ta vitrine çıkacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir