MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İttifakta farklı seçenekler: Son söz liderlerin!
Politika
17 Şubat 2018 Cumartesi 11:57

İttifakta farklı seçenekler: Son söz liderlerin!

Seçim ittifakıyla ilgili düzenlemede her partinin kendi listesiyle seçime girmesi üzerinede anlaşma sağlayan AK Parti ve MHP, ittifak yapan partilerin pusulada nasıl yer alacağı, ittifakın adının yazılıp yazılmayacağı ve partilere farklı ittifak seçenekleri sunulması konularını, taraflardan gelen itirazlar üzerine liderlere bıraktı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan ve Selda Güneysu’nun haberine göre AK Parti’nin, başka seçmenlerle ittifak arayışından rahatsız olan MHP, “AK Parti istiyorsa, BBP ve SP’ye kendi listelerinde milletvekilliği yeri açsın” görüşünü dile getiriyor.

Haberde, MHP’nin, 18 Mart’ta yapılacak kongresi öncesinde ittifakla ilgili düzenlemenin de çıkarılmasını istediği öne sürüldü. 

AK Parti, bu nedenle yerel seçimlerde uygulanacak seçim mevzuatında yapılacak değişikliklerle ittifak düzenlemesi konusunda iki ayrı taslak hazırladı. Yerel seçimlerle ilgili uyum taslağının 16-17 maddeden oluştuğu; ‘Siyasi Partiler’, ‘Seçimlerin Temel Hükümleri’ ve ‘Milletvekili Seçim Yasaları’ olmak üzere üç yasada değişiklik içeren ittifak taslağının ise 15 madde dolayında olduğu belirtildi.

İttifakın da yerel seçimlerle ilgili taslakla birlikte çıkarılması yönünde karar verilmesi durumunda her iki taslak birleştirilerek gelecek hafta Meclis’e sunulabilir. Önceki gün telefonla görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya gelerek ittifak düzenlemesini görüşecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir