MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Alanyalı Konağı’na kavuşuyor
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2020 Cuma 09:58

İzmir Alanyalı Konağı’na kavuşuyor

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından tamamlanan tarihi Alanyalı Konağı, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir’e kazandırılacak.

Konak Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını tamamladığı tarihi Alanyalı Konağı’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir inceleme gezisi düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardığı geziye, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Belediyesi’nin bürokratları da katıldı. Başkan Abdül Batur, tarihi yapının nasıl hizmete alınacağına, restorasyon projesini tamamlayan Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte karar vereceğini vurguladı. Batur, “Kemeraltı çok önemsediğimiz bir turizm aksımızdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Tunç Soyer’le bu bölgeye ilişkin çalışmalarımız var. Bu bölgeyi turizmde çekim merkezi yapmak için ortak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alanyalı Konağı da bu tarihi bölgemize değer katan yapılarımızdan biri. Büyükşehir belediyemizin de destekleriyle, yapılacak değerlendirmelerin ardından bu güzel konağı, en verimli olacak şekilde İzmir’e kazandıracağız. Buradaki en önemli nokta, kentimize tarihi bir değeri daha kazandırmış olmak. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Batur, konağın nasıl değerlendirileceğine ilişkin kararın yakında açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Tavan süslemeleriyle eşsiz

Alanyalı Konağı, köklü bir geçmişe sahip Konak’ta tarihe tanıklık eden yapılardan biri… Kestelli olarak bilinen semtte bulunan konak, Alanyalı ya da Yemişcizade Konağı olarak biliniyor.19. yüzyılda inşa edilen ve Yemişçizade ailesinden günümüze kalan konak, tavan süslemeleriyle dikkat çekiyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında tapu kadastro müdürlüğü ve askerlik şubesi olarak kullanılan konak, 1950-1969 yılları arasında Kestelli Kız Okulu olarak da kullanılmış. Daha sonra trikotaj atölyesi olarak kiralanan yapı, 1979’da Akevler Hizmet ve Dayanışma Kooperatifi’ne satılmış. Konak, 2013 yılında Konak  Belediyesi tarafından kamulaştırılmış.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir