MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Barosu 2 gün duruşmalara girmeyecek!
Güncel
7 Temmuz 2022 Perşembe 08:19

İzmir Barosu 2 gün duruşmalara girmeyecek!

İzmir Barosu, avukat Servet Bakırtaş'ın katledilmesinin ardından iki gün duruşmalara girmeme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Barosu, İstanbul Barosu üyesi avukat Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırı sonucu katledilmesi nedeniyle 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme kararı aldı.

Baro Bakırtaş'ın katledilmesinin ardından acil bir toplantı düzenledi. Alınan karar tüm baro üyesi avutlara duyuruldu. 

Baro sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere verdi: 
Avukatlara yönelik önlen(e)meyen şiddet ve saldırılar karşısında, yetkilileri uyarmak ve acil önlem için göreve çağırmak üzere tüm meslektaşlarımıza 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme çağrısı yapılmasına karar vermiştir. Tutuklu işler dışında CMK müdafilerine Yönetim Kurulumuzun kararını gerekçe göstererek; özel vekil ve müdafilere de Yönetim Kurulumuzun kararına uyarak duruşmalara girmemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bir yanda ekonomik şiddet, öbür yanda ölüm; Yeter artık!

______________________________________________________________________

AVUKAT VE DAVACIYI ÖLDÜRDÜ! 

İstanbul'da bir saldırgan, kendisine dava açan kadını ve onun avukatını tabancayla öldürdü. Abdullah Türkoğlu adlı kişi, bir süre önce Öznur Tufan'ın (71) yeğenini tabanca ile yaraladı. Daha sonra yakalanan saldırgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz aylarda tahliye olan Türkoğlu, Tufan tarafından kendisine açılan tazminat davasını öğrendi. Öznur Tufan ve avukatı Servet Bakırtaş'ı arayan saldırgan, davanın geri çekilmesini istedi. Ancak avukat ve davacı kadın, bu isteği reddetti.

DAVA GERİ ÇEKİLMEYİNCE DEHŞET SAÇTI
Davanın geri çekilmemesi üzerine Abdullah Türkoğlu, önce Servet Bakırtaş'ın Bakırköy ilçesi Kartaltepe Mahallesi'ndeki hukuk bürosuna gitti.

Burada Bakırtaş'ı öldüren Türkoğlu, daha sonra kendisine dava açan Öznur Tufan'ın Büyükçekmece'deki iş yerine geldi. Ateş açan Türkoğlu, Tufan'ı boynundan yaraladıktan sonra kaçtı. Öznur Tufan olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir