MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Körfezi zirvesi: Bakanlık’tan Büyükşehir’e İller Bankası desteği sözü!
Güncel
7 Ekim 2024 Pazartesi 14:25

İzmir Körfezi zirvesi: Bakanlık’tan Büyükşehir’e İller Bankası desteği sözü!

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokuya çözüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu hazırlanan eylem planını kamuoyuna açıklamak için bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Varank Büyükşehir Belediyesi’ne Körfez temizliği için İller Bankası desteği sözü verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’de Ağustos ayı içinde Bayraklı ilçesinde görülen ve kentin diğer bölgelerine de sıçrayan balık ölümleri ve kötü koku sorunu yaşanmaya devam ediyor.

Ortaya çıkan çevre felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla oluşturulan Bilim Kurulu, İzmir Körfezi'ndeki toplu balık ölümleri ve kirlilikle mücadele için İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı’nı hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de Körfez’i temizleme çalışmalarına devam ederken yaşanan kirliliği bertaraf etmek ve ekosistemi iyileştirmek amacıyla hazırlanan eylem planı zirvesi Konak’taki İzmir İktisat Kongresi binasında gerçekleştiriliyor.

Toplantıya Bilim Kurulu’nun yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldı.

VARANK’TAN ACİL EYLEM PLANI AÇIKLAMASI!

Varank toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, “İzmir’i çevresel açıdan çok daha iyi hale getirmek için yapacağımız çalışmaları paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Toplu balık ölümleri nedeniyle çevresel kirliliğin önlenmesi için 5 Eylül’de ilk toplantımızı yapmıştık. Toplantıda alt çalışma gruplarının oluşturarak bir ay içinde acil eylemlerimizin belirlenmesi kararını almıştık. Bilim Kurulu’muzca yapılan tespitlerde atıksu altyapı tesislerinin iyileştirilmesi, Körfez’e ulaşan derelerde temizlik çalışmalarının yapılması, kaçak deşarjların önlenmesi öncelikli olarak belirlenmiştir. Körfez’in ekosistemini daha iyi anlaşılması için bugüne kadar yürütülen çalışmalarda alınan verilerin değerlendirilerek ayrıntılı araştırmaların yapılması da gerçekleştirilecek. İzmir Körfezi’ni kaderine terk etmemek için sebep olan etmenleri ortadan kaldırmak önceliği ile acil eylem planı hazırlanmıştır” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E İLLER BANKASI DESTEĞİ SÖZÜ!

Varank Büyükşehir Belediyesi’ne İller Bankası eliyle temizlik çalışmalarında destek verileceğini açıklarken, “Bakanlık koordinesinde Büyükşehir dahil çalışmalar yürütecektir. Elde edilen sonuçları da değerli İzmir halkı ile paylaşacağımız ifade etmek istiyoruz. Sadece bakanlık Büyükşehir değil İzmir’de yaşayan herkese destek vermeye davet ediyoruz. Körfez’in eylem planı bakanlık koordinesinde tüm kuruluşların aktif katılımı ile uygulamaya alınacak. Mavi İzmir Körfezi planı ile yürütülecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesine eylem planı kapsamındaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreçte İller Bankası ile belediyemizin taleplerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Değerli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Öten yandan devam eden toplantının ardından basın mensuplarına yol haritası ile ilgili ayrıntılı açıklamada bulunulacağı kaydedildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir