MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Otogarı için 'İZULAŞ' sürprizi!
Yerel Yönetimler
21 Eylül 2024 Cumartesi 00:41

İzmir Otogarı için 'İZULAŞ' sürprizi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay vatandaşların eski ve bakımsız görüntüsü nedeni ile sık sık şikayet ettiği İzmir Otogarı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Tugay, otogarı işleten firmanın işletmeye devam etmesi ihtimali dışında İZULAŞ’ın da işletme için opsiyonlar arasında olduğunu belirtti.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay bakımsız ve eski görünümü ile gündemden düşmeyen İzmir Otogarı ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otogarı işleten İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin (İZOTAŞ) 25 yıl önce kazandığı ihalenin süresinin dolduğunu, buna rağmen firmanın otogarı boşaltmadığını açıklamış ve işletici firmanın sözleşmenin 7 yıl uzatılması için açtığı dava sonucunda tahliye işlemlerinin durması ile süreç kilitlenmişti.

Yargıya taşınan krizin ardından İZOTAŞ otogarda tadilat ve yenileme çalışmalarına başlarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay konuya dair Gerçekizmir’e yeni bir açıklamada bulundu.

Tugay geçtiğimiz Temmuz ayında otogar işletmesi için bir ihale yapılacağını ve İZOTAŞ’ın sözleşme gereği ihalede öncelik hakkı olduğunu belirtmişti.

Konu hakkında yaptığı yeni açıklamada Tugay otogarı Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZULAŞ’ın işletebileceğini açıkladı.

"İZULAŞ DA İŞLETEBİLİR!"

Tugay açıklamasında, “Otogar için büyük ihtimalle yeniden ihaleye çıkılacak. Ya da bizim şirketimiz işletecek öyle görünüyor. Dışarıdan 25 yıllık yap-işlet-devret yapan firma ile uzlaşmak istedik ama uzlaşamadık. Uzamaması lazım çünkü otogarda sıkıntılar var. Prosedürü daha hızlı yürütmek adına İZULAŞ’a intifa hakkı verdik. Onun üzerinden İZULAŞ kendi de işletebilir. İhaleye de çıkabilir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir