MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-Paris hattında 2 dilde dayanışma: Hidalgo'dan kutlama, Soyer'den teşekkür ve davet
Politika
3 Nisan 2019 Çarşamba 11:18

İzmir-Paris hattında 2 dilde dayanışma: Hidalgo'dan kutlama, Soyer'den teşekkür ve davet

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Türkiye'de yerel seçimlerdeki başarısı nedeniyle başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere CHP adaylarını Türkçe tebrik etti. Soyer'den Hidalgo'ya Fransızca 'teşekkür ve davet' geldi.

GERÇEKİZMİR - Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) adayları İzmir, İstanbul ve Ankara'da sandık zaferi yaşarken, Paris'ten de özel bir tebrik aldı. 

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Türkiye'de yerel seçimlerdeki başarısı nedeniyle başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere CHP adaylarını Türkçe tebrik etti.

Hidalgo, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı Türkçe mesajında, "Türkiye’nin ve özellikle Ankara, Istanbul ve Izmir’in çoğulcu demokrasiye, adalete ve temel hak ve özgürlüklere inanan yeni Belediye Başkanlarını kutluyoruz. Paris’in dostluğundan şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.



SOYER'DEN 'FRANSIZCA' YANIT VE DAVET 
Hidalgo'ya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Tunç Soyer'den jet yanıt geldi. Paris Belediye Başkanı'nın sıcak mesajına Fransızca yanıt vererek jest yapan Soyer, "Merci beaucoup pour votre message chaleureux d’amitié et de solidarité. Nous espérons vivement vous accueillir à Izmir très prochainement. (Sıcak dostluk ve dayanışma mesajınız için çok teşekkür ederiz. Çok yakında İzmir 'de 'Hoş geldiniz' demeyi umuyoruz)" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir