MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Şehir Hastanesi'nde bir kriz daha: İşçiler iş bıraktı!
Güncel
18 Ekim 2023 Çarşamba 15:13

İzmir Şehir Hastanesi'nde bir kriz daha: İşçiler iş bıraktı!

İnşa sürecinde sık sık işçi krizleriyle gündeme gelen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde bu kez mekanik ve elektrik firması çalışanları 2 aydır ücretlerini tam alamadıklarını için iş bıraktı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Temeli 2015 yılında atıldıktan sonra açılışı yılan hikayesine dönen ve geride kalan pazartesi günü hasta kabulüne başlayan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde yaşanan işçi krizlerine bir yenisi daha eklendi. 

- İZMİR ŞEHİR HASTANESİ'NDEKİ KRİZ YARGIYA TAŞINDI!... 

Süreçte kötü çalışma koşulları, yemekhane krizleri ve eylemlerle gündeme gelen hastanenin ilk hasta kabul gününde de taşeron firmada çalışan iki işçi intihar girişiminde bulunmuştu. 

ÜCRET İSYANI: 2 AYDIR TAM ÖDENMİYOR!
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde bugün ise elektrik ve mekanik işlerini üstlenen Alp Erdem isimli taşeron şirketin yaklaşık 50 çalışanı 2 aydır ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. Edinilen bilgiye göre işçilere sadece asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor. İşçiler taleplerin kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

"EMEKÇİLERİ YİNE EZDİRMEYECEĞİZ"
İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Başkanı Hasan Kırlangıç konuya dair açıklamasında, ‘’Daha önce de patronlara karşı sendikamızın örgütlü gücünü kullanarak işçi-emekçi arkadaşlarımızı ezdirmedik, yine ezdirmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir