MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir beşik gibi: Peş peşe korkutan depremler!
Güncel
28 Ekim 2018 Pazar 09:39

İzmir beşik gibi: Peş peşe korkutan depremler!

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 3,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bu depremin ardından Seferihisar merkezli 4 deprem daha oldu. Depremler kent merkezinde de hissedildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir peş peşe depremlerle sallandı. 

Sabah saatlerinde Karaburun açıklarında başlayan sarsıntı serisi Seferihisar'da meydana gelen 4 depremle devam etti. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 3,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin saat 07.39'da 7,01 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. 

SEFERİHİSAR'DA DÖRT SARSINTI 
Bu depremin ardından Yarımada sallanmaya devam etti. Seferihisar merkezli 4 deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre ilçe önce saat 08.40 sıralarında yerin 5.5 kilometre altında meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremle ardından da 09.18'te yerin 6.2 kilometre altında meydana gelen 3.8'lik depremle sallandı. Seferihisar'da saat 11.15'te 3.7 şiddetinde bir deprem ve bu depremin 4 dakika ardından bu kez 3.4 şiddetinde bir sarsıntı daha meydana geldi. 

Depremler şehir merkezinde de hissedildi. 

‘DEPREMLER, FAY HATTINI GERGİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’
Meydana gelen depremlerle ilgili konuşan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, art arda oluşan depremlerin Midilli, Karaburun ve Foça fay hattının gergin olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

İzmir’de 6.7 ve 7.2 arasındaki büyüklükte bir deprem beklendiği ile ilgili uyaran Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Geçen yıl Midilli’de meydana gelen depremin olacağını 12 yıl önce söylemiştim. Bu depremde beklediğim büyüklük 7.2 idi. Bu deprem geçen yıl 6 dolaylarında oldu. Yani bölgedeki gerginlik halen boşaltılamadı. Midilli, Karaburun ve Foça üçgeninde gerginlik sürüyor, bu bölge rahatlamadı. Bu gölgenin rahatlaması için 7 büyüklüğünde bir depremin olması gerekiyor. Art arda meydana gelen depremcikler de bu bölgenin gergin olduğunu belirtiyor" dedi.

YÜKSEK KONUTLAŞMAYA DİKKAT
Art arda oluşan depremcik büyüklüklerinin genelde 3.8- 4.0 dolaylarında olduğunu dile getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "İleride İzmir için 6.7- 7 gibi depremler bekliyoruz. Bu üçgen içinde olacak depremler İzmir bölgesinin tamamını etkileyecek. Özellikle İzmir’in kuzey kesimleri olan Menemen, Çiğli, Mavişehir ve Karşıyaka dolaylarında yüksek konutlaşmaya gitmemek gerekir. İzmir’in yüksek büyüklükteki depremden daha az etkilenmesi için yapıların bu bölgelerden Yamanlar Dağı'na doğru kayması gerekiyor" dedi. (Haber servisi, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir