MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de '1. derece arkeolojik sit'e komşu patlatmalı maden ocağı!
Güncel
10 Mayıs 2024 Cuma 13:59

İzmir'de '1. derece arkeolojik sit'e komşu patlatmalı maden ocağı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Aslar Beton Ürünleri İnşaat Asfalt Maden şirketinin başvurusu ile Menderes ilçesinde yapılmak istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ÇED süreci başlattı. Proje sahası 1. Derece arkeolojik sit alanına 150 metre mesafede bulunuyor. Ayrıca proje sahasının tamamı orman arazisi niteliğinde kalıyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Aslar Beton Ürünleri İnşaat Asfalt Maden şirketinin proje tanıtım dosyası ile başvurusu sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’in Menderes ilçesinde yapılmak istenen kalker ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı.

41 milyon 200 bin TL’ye mal olacak proje ile şirket 24,86 hektarlık ÇED alanı içinde yılda 1 milyon tonluk kalker madeni çıkarmayı planlıyor. Ocakta açık ocak işletme yöntemi uygulanacak ve maden delme-patlatma yöntemi ile çıkarılacak.

1. DERECE SİT'E 150 METRE UZAKLIKTA!

Projeye göre ÇED alanına en yakın yerleşim birimi Özbey ve Yeniköy Mahallesi’nin kuş uçumu 1.600 metre doğusunda yer alıyor. ÇED alanına en yakın yapı ise 780 metre mesafede bulunuyor. ÇED alanının 50 metre kuzeydoğusunda 3. Derece Arkeolojik Sit ve 150 metre kuzeydoğusunda 1. Derece Arkeolojik SİT bulunuyor.

PROJE SAHASI ORMAN ARAZİSİNDE!

Öte yandan proje alanının tamamı orman arazisi niteliğinde bulunuyor ve İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarım Alanı” içerisinde kalıyor

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir