MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 100.yıl gururu!
Güncel
29 Ekim 2023 Pazar 14:27

İzmir'de 100.yıl gururu!

İzmir, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

İzmir, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

İzmir'deki kutlama programı, Valilikte tebrikleri kabul ile başladı. Vali Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali Elban, Orgeneral Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, tören aracından vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Elban, törendeki konuşmasında, düşmanların Türk milletini Anadolu'dan söküp atmak için son bir hamleyle Anadolu'yu dört bir yandan kuşattığında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de makamını, mevkisini, rütbesini ve canını hiçe sayarak Samsun'a çıktığını, tüm tehlikelere rağmen direnişi örgütlediğini söyledi.

Düşmanın, Türk milletinin vatanı ve devleti söz konusu olduğunda canını seve seve vereceği gerçeğini hesap edemediğini vurgulayan Elban, şunları kaydetti:

"Güzel Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde yürüyen bu şanlı mücadele düşmanın tamamen yurttan temizlenmesiyle son bulduktan sonra elbette ki bu mücadelenin, bu başarının taçlanması gerekiyordu. İşte bu mücadele 1923 yılında Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasıyla taçlandı ve üzerinden Allah'a şükür 100 yıl geçti. 100 yıldır Cumhuriyet'imiz dimdik ayakta, yüzyıldan beri Cumhuriyet'imiz genç devam etmekte. İnşallah önümüzdeki nice yüzyıllarda da bin yıllarda da Cumhuriyet'imiz hep genç kalacak, hep dimdik ayakta duracak."



“Cumhuriyetimiz için yeni bir yüzyıl başlıyor”
Törenin ardından tüm Türkiye’nin ve İzmir’in bayramını kutlayan Başkan Tunç Soyer, “İzmirliler büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla 100. yılı kutluyorlar. Cumhuriyetimiz için yeni bir yüzyıl başlıyor. Çok şanslıyız; bugünü yaşadık. Dolayısıyla çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İkinci yüzyılına girerken sorumluluklarımızın farkındayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Onun devrimlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin, demokrasinin, barışın savunucusu olmaya devam edeceğiz. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Cumhuriyet, 100 yıldır kesintisiz barışı yaşattı. Etrafımızdaki coğrafya kaynarken eğer biz barışla yaşayabiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk sayesinde. O yüzden hatıralarına, ilkelerine, devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.  Herkes bugünün tadını çıkarsın. Bu 100 yılda bir yaşanabilecek büyük gün. Bir daha böyle bir gün yok. Sonuna kadar duygusunu, heyecanını, coşkusunu herkes yaşasın istiyorum” diye konuştu. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, geçit töreni ile sona erdi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir