MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 2 belediye başkan yardımcısından adaylık istifası!
Politika
18 Eylül 2023 Pazartesi 10:36

İzmir'de 2 belediye başkan yardımcısından adaylık istifası!

Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken aday adaylıkları noktasında hareketlenmeler de başladı. Karşıyaka ve Karabağlar belediyelerinde 2 başkan yardımcısı yerel seçimlerde aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı. 

GERÇEKİZMİR - Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken aday adaylıkları noktasında hareketlenmeler de başladı. 

Bu kapsamda bir önemli gelişme de İzmir'de yaşandı. Karşıyaka ve Karabağlar belediyelerinde 2 başkan yardımcısı yerel seçimlerde aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kentteki kalesi olarak bilinen Karşıyaka'da partinin emektar isimlerden Ahmet Diker 2022 yılının Haziran ayında atandığı belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. 

Diker'in süreçte belediye başkan aday adayı olmak için bu kararı aldığı öğrenildi. 

Yıllardır altı ok çatısı altında siyaset yapan, 19 yıla yakın meclis üyeliği görevi bulunan ve 2000 yılında CHP İzmir İl Yönetimi Kurulu üyeliği de yürüten Diker aynı zamanda Karşıyaka Kültür Sanat Vakfı’nın (KARSAV) Başkanlığı, Karşıyaka Spor Kulübünde yıllarca As Başkanlık ve Basın Sözcülüğü, günümüzde Karşıyaka Spor Kulübü’nün Tarih Kurulu Başkanlığı ve Divan Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Diker’in ayrıca inceleme-araştırma ve tarih dalında ‘Hayde Bre Efeler’, ‘Direnişten Dirilişe KaF-Sin-Kaf’ Destanını Yazanlar’ ve ‘Atatürk Karşıyaka’da’ isimli 3 eseri de bulunuyor. 



BİR İSTİFA DA KAYHAN'DAN! 
Öte yandan Karabağlar Belediyesi'nde uzun süredir belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten Ceyhan Kayhan da görevinden istifa etti. 

Kayhan'ın da görevi yerel seçimde aday adayı olmak için bildirildi. Tecrübeli bürokratın Konak ya da Karabağlar'dan belediye başkan aday adayı olması bekleniyor. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir