MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 2014'te seçimin kaderini değiştiren 4 isim 2019'da ne yapacak?
Politika
10 Nisan 2018 Salı 08:38

İzmir'de 2014'te seçimin kaderini değiştiren 4 isim 2019'da ne yapacak?

2014 yerel seçimlerinde CHP’den aday gösterilmedikleri için ayrılıp bağımsız veya başka partiden aday olup aldıkları oylarla seçimin kaderini etkileyen dört isim, 2019’da aday adayı olup olmayacaklarıyla ilgili Gerçekizmir’e konuştu.

GERÇEKİZMİR – Mart ayının geride kalmasıyla birlikte Türkiye’de yerel seçim ateşi yandı.

Seçime bir yıldan az bir zaman kalırken aday adayları yavaş yavaş çalışmalara başladı.

CHP’DEN AYRILANLAR 4 İLÇEDE SEÇİMİ ETKİLEMİŞTİ
İzmir’de CHP, 2014 seçimlerinde 8 ilçe kaybetmiş, bu ilçelerden Kınık, Torbalı, Menderes ve Aliağa’da aday gösterilmedikleri için CHP’den istifa edip bağımsız veya başka partiden seçime giren isimlerin aldıkları oylar CHP’nin seçim kaybetmesinde etkili olmuştu.

2014 seçimlerinde Kınık’ta CHP’den ayrılıp DP’den aday olan eski belediye başkanı Süleyman Kaya, Menderes’te CHP’den ayrılıp bağımsız aday olan eski belediye başkanı Ergun Özgün, Torbalı’da CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan doktor İbrahim Öz ve Aliağa’da CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan eski belediye başkanı Hakkı Ülkü Gerçekizmir’e 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olup olmayacaklarıyla ilgili net konuştu.  

Kınık- Süleyman Kaya: 2014 yılında benim için aktif siyaset bitti. Herhangi bir partiden aday olmam söz konusu değil.

Torbalı- İbrahim Öz: 2019’da aday adayı olmayı düşünmüyorum.

Menderes- Ergun Özgün: 1974 yılından beri siyaset yapıyorum. O günden bu yana makam mevki beklentisi olmadan siyaset yaptım. 2014’te neden aday gösterilmediğim söylenseydi partimiz adına çalışır sonra evimize dönerdik ama parti bir şey söylemedi. Kimseden destek yardım görmeden önemli işler yaptık ilçede. Türkiye’nin en borçsuz belediyesini teslim ettik. Bir çok insan siyaset yapma hakkını kendinde görüyorsa benim de kendimde görme mecburiyetim var. Siyaset yapmaya devam edeceğim. Bunun makamı mevkisi hiç önemli değil. Değerlerimizi taşıyan her siyasi partinin içinde olabiliriz. Adaylık olup olmayacağı da süreçte olacak bir şey.



Aliağa - Hakkı Ülkü:
Siyasette emekliye ayrıldım. Karşıdan izliyorum. CHP adayı 2019 seçimlerinde bana ‘gel çalış’ derse seve seve bu çalışmanın içinde yer alırım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 BEKİR KARAKUŞ
 11 Nisan 2018 Çarşamba 08:46
ERGÜN BAŞKANIM SİZİ SAMİMİYETİNİZFEN DOLAYI TEBRİK EDERİM MENDERES İÇİN HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH
 menderes 2
 10 Nisan 2018 Salı 22:02
Siyaset yapmak isteyeni engelleyemezsin. (Dünya siyasetle yönetiliyor). Aziz Kocaoğlu İlçe adaylarına karışmamalı. Eğer yine karışırsa adayı yine kaybedecek. CHP bu kadar yetki vermemeli. Benden söylemesi...
 Alper
 10 Nisan 2018 Salı 14:08
Ergun baskan olmasaydi menderes simdi çöplük olmustu. Otekilerin buna en basindan karsi gelcek ne yurekleri ne gucleri vardi, sonradan adam da baskan da olunmaz!
 İzmir
 10 Nisan 2018 Salı 11:58
Helal sana Ergun Başkan sen nerdeysen biz ordayız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir