MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 3 ilçede yangın: Havadan ve karadan müdahale!
Güncel
31 Ağustos 2020 Pazartesi 15:39

İzmir'de 3 ilçede yangın: Havadan ve karadan müdahale!

İzmir'in Çeşme, Buca ve Bornova ilçelerinde yangın çıktı. Çeşme ilçesindeki makilik alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine 100 metre kala, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.Buca Kaynaklar'daki ve Bornova Gökdere'deki yangında kontrol altına alındı.

Çeşme'nin Germiyan Mahallesi'nde makilik alanda, saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 2 helikopter ve 10 arazözün kullanıldığı yangın, yazlık evlere 100 metre kala söndürüldü. Yangında 5 hektar makilik alan kül oldu.

BORNOVA'DA MAKİLİK ALANDA YANGIN

İzmir'in Bornova ilçesinde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.Gökdere Mahallesi civarındaki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bir amfibik uçak, 4 helikopter ve 22 arazöz ve yer ekipleri müdahale etti. Yangın yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürülürken, 2 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

BAŞKAN DUYURDU: BUCA KAYNAKLAR'DA YANGIN

Buca'nın Kaynaklar Bölgesi'nde de yangın çıktı. Buca  Belediye Başkanı Erhan Kılıç sosyal medya hesabından, " Ciğerlerimiz yanıyor! İzmir’in akciğerleri konumundaki Kaynaklar bölgemizde, yangın çıktığını üzülerek öğrendim. Karapınar mevkiinde dağlık alanda çıkan yangına araç girişi sağlanamadığı için Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 helikopterle müdahale ediliyor. Yangının yerleşim alanına ilerlememesi için belediye ekiplerimizle tüm tedbirlerimizi alıyoruz.Umarım bu yangın en kısa zamanda söner." açıklamasında bulundu.

Daha sonra belediyeden yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Açıklamada, " Kaynaklar, Karapınar mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. 5 dönümü etkileyen yangında Orman Bölge Müdürlüğü'nün yangın söndürme uçak ve helikopterleri bölgeyi soğutma çalışmalarına başladı. Belediyemiz ekipleri de bölgede teyakkuzda..." denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir