MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 35 bin belediye işçisi iş bırakacak, 'doğumdan ölüme' tüm hizmetler duracak!
Ekonomi
7 Temmuz 2023 Cuma 08:19

İzmir'de 35 bin belediye işçisi iş bırakacak, 'doğumdan ölüme' tüm hizmetler duracak!

DİSK’e bağlı Genel-İş 11 Temmuz günü ülke genelinde belediye hizmetlerini yarım gün durduracağını açıkladı. Mevcut işçi ücretlerine tepki başta olmak üzere talepler sıralanırken eylemin İzmir ayağında kent genelinde 35 bin işçi iş bırakacak. Toplu ulaşımın ana damarı ESHOT’ta kontak kapatma eylemi olup olmayacağına 10 Temmuz Pazartesi günü karar verilecek. Ege Bölge Temsilcisi Sarı, "Ölümden doğuma tüm belediye hizmet birimlerinde iş bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - DİSK’e bağlı Genel-İş’ten geçtiğimiz gün yapılan flaş açıklama ile birlikte tüm Türkiye genelinde 11 Temmuz Salı günü sendikanın örgütlü olduğu belediyelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği duyuruldu. 

Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin belediye işçisinin iş bırakacağı eylem öncesinde sendikadan yapılan açıklamada 4 ana talep belirtildi. 
Talepler; 
• İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir! 
• Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır! 
• Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir! 
• Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir!
olarak sıralanırken işverenlere, iktidar, siyasi partilere çağrı yapılarak işçi ücretlerinde iyileştirme vurgusu yapıldı. 



İZMİR’DE 35 BİN İŞÇİ ŞALTERİ İNDİRİYOR!
İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nde 20 bin, 22 ilçe belediyesinde ise yaklaşık 15 bin örgütlü işçisi olan olan DİSK’in iş bırakma çağrısı ile kentte 11 Temmuz’da yaklaşık 35 bin işçi yarım gün iş bırakarak acil iş kolları dışında hizmet üretmeyi durduracak. 

KONAK’TA KİTLESEL İŞÇİ EYLEMİ!
Öğlen 12:00’da bulundukları yerde iş bırakacak olan DİSK’li işçiler o gün mesai bitimine kadar çalışmayacak. 13:00’da ise Konak’ta bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) önünde (Eski Sümerbank) toplanarak on binlerce işçinin taleplerini sıraladığı kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 

Açıklamaya DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan da katılım gösterecek. 

ESHOT’TA KISMI İŞ BIRAKMA GÜNDEMİ ÖN PLANDA!
İzmir ulaşımının ana damarlarından biri olan ESHOT’da da örgütlü olan DİSK, otobüslerin kontak kapatıp kapatmayacağına önümüzdeki Pazartesi günü yapacağı toplantının ardından karar verecek. ESHOT’ta iş bırakma ile ilgili öne çıkan plan ise kısmı iş bırakma eylemi olacak. 

SARI: ÖLÜMDEN DOĞUMA İŞ BIRAKIYORUZ!
Konu ile ilgili açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, ‘’Ölümden doğuma belediye hizmetlerinde tüm hizmet birimlerinde acil yerler hariç 11 Temmuz’da iş bırakıyoruz. Tüm belediye işçileri son dönemlerde ekonomik anlamda çok yoksullaştı. Belediyeler kamu işçisidir, biz şirket işçisi değiliz. 11’inde verdiğimiz start ve kadro talebi ile her ay alanlarda olacağız’’ dedi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Edadaş
 7 Temmuz 2023 Cuma 13:59
Ya bunedirya nasıl bir iş bu Ülke ekonomik yönden kan ağlıyor bunlar iş bırakıyorya.Onca işsizimiz varken beyfendiler ücayda bir zam istiyor bide iş bırakıyorlar.Bak hepsini kapı dışarı et bak ne okumuş insanlar doğru dürüst insanlar çalışır.En iyisi Belediye 50 bin TL bağlasın gitsin.Vurun halkın sırtına vurun bakalim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir