MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma programı
Güncel
6 Şubat 2024 Salı 08:03

İzmir'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma programı

İzmir'de 6 Şubat 2023'teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla anma programı ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ndeki koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen programa, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ile kentteki 23 afet grubunun temsilcileri katıldı.

Programda, saat 04.17'de depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Depremin ardından çalışma ve yardımlar hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulunan Çorumluoğlu, afet bölgelerinden İzmir'e gelen 10 bin 283 afetzede vatandaşın misafirhane ve otellere yerleştirildiğini, 80 bin 950 vatandaşın da kendi imkanlarıyla kentte ikamet ettiğini söyledi.

Çorumluoğlu, "Afet bölgesine 17 bin 883 personel ve 2 bin 287 araç ile 2 Ro-Ro gemisi ve 2 tren seferiyle 733 ton yardım malzemesi gönderildi. Adnan Menderes Havalimanı'ndan 138 sivil uçak ve 57 askeri uçak ile yine 14 bin 132 personel ve 504 ton yardım malzemesi afet bölgesine ulaştırılmıştır. İlimizden afet bölgesine toplam bin 1237 ton ve 770 tır yardım malzemesi gönderilirken, 54 milyon 251 bin 353 lira ve 15 bin avro harcama yapılmıştır." diye konuştu.

Yardımlar konusunda İzmirli vatandaşların özverili çalışmalarına da değinen Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

"Ben buradan İzmir halkımıza teşekkür ediyorum. O gün biz sadece yardımların bir kısmını organize edebildik. Kendi kendine organize olup giden birçok kamyon, araç gördük. Bu durum İzmir'deki vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesi. Battaniye lazımdı ve 'gidin Kemeraltı Çarşısı'ndan alın' dediğimde 'Kemeraltı'nda battaniye kalmadı' dediler. Organize olma kapasitesi önemli. İzmir'deki vatandaşlarımızın bu kapasitesinin de yüksek olduğunu gördük."

Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Konuşmanın ardından AFAD'ın hazırladığı depremlerden etkilenen illerdeki çalışmaların anlatıldığı video izlendi.

Ardından Kur'an-ı Kerim okunup dua edilerek program sona erdi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir