MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de AK Parti ile 'yeni parti'nin ‘Ulupınar’ savaşı!
Politika
7 Eylül 2017 Perşembe 12:46

İzmir’de AK Parti ile 'yeni parti'nin ‘Ulupınar’ savaşı!

Geçmişte belediye başkanlığı, vekillik ve il başkanlığı yapmış tecrübeli siyasetçi Yıldırım Ulupınar, şu sıralar İzmir’de siyasetin paylaşılamayan ismi konumunda... Ulupınar hem yeni kurulacak partinin radarında hem de AK Parti’de il başkanlığı için düşünülen isimler arasında... Son kararı Ulupınar verecek.

Sercan AVCI / GERÇEKİZMİR - Siyasi kariyerinde Narlıdere Belediye Başkanlığı, milletvekilliği ve il başkanlığı bulunan Yıldırım Ulupınar, şu sıralar İzmir’de siyasetin paylaşılamayan ismi konumunda...

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ocak 2014’te İzmir’de AK Parti rozeti taktığı Ulupınar siyaset arenasına çıkma hazırılığındaki 'yeni parti'nin de radarına girdi.

AKŞENER’İ KARŞILADI
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre uzun süredir Meral Akşener’le birlikte siyaset yapan Müsavat Dervişoğlu, Ulupınar’la yakın temasta... Kulislerde İzmir’de mitinge gelen Akşener’i karşıladığı gözlerden kaçmayan Ulupınar’ın, Dervişoğlu tarafından davet edildiği iddia edildi. Ulupınar’ın da yakın çevresine çok eski arkadaşı Akşener ile birlikte siyaset yapabileceğini söylediği belirtildi.

AK PARTİ’DE AĞABEY FORMÜLÜ İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR
Öte yandan edinilen bilgilere göre Ulupınar için AK Parti’de de bir çalışma var. Önümüzdeki kongre sürecinde İl Başkanı Bülent Delican’ın değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yerel seçimler öncesi teşkilatta ‘ağabey’ formülü öne çıkarken Ulupınar ismi masaya yatırıldı. Hatta Ulupınar’a il başkanlığı teklifi bile gittiği ileri sürüldü. 

AK Parti üyesi olan Ulupınar’ın son kararını 1-2 hafta içinde vereceği kaydedildi.

Ulupınar ismi Ömer Cihat Akay’ın istifası sonrası da il başkanlığı için gündeme gelmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir