MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de Alparslan Atlas’ın tahtını devirdi!
Güncel
19 Mart 2024 Salı 11:28

İzmir'de Alparslan Atlas’ın tahtını devirdi!

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre 2023 yılında İzmirliler yeni doğan erkek bebeklerine en çok Alparslan ismini verdi. Kız bebekler için en çok tercih edilen isim ise Asel oldu. 2022 yılında İzmir’de en çok tercih edilen erkek bebek ismi Atlas olmuştu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre 2023 yılında ailelerin bebekleri için en çok tercih ettiği isimler belli oldu.

İZMİR’DE ALPARSLAN!
İzmirliler Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre 2023 yılında erkek bebeklerine en çok Alparslan ismini verdi. 2022 yılında liste başı olan Atlas ismi ailelerin 2. tercihi oldu. Listede 3. sırada Aslan, 4. sırada Göktuğ, 5. sırada Aras 6. sırada Kerem, 7. sırada Miraç, 8. sırada Kuzey, 9. sırada Asil, 10. sırada Ege yer aldı. 2022 yılında İzmir’de en çok tercih edilen isim Atlas olmuştu.

2023 yılında 332 İzmirli yeni doğan bebeklerine Alparslan ismini verdi.

KIZ BEBEKLER İÇİN 1. TERCİH ASEL!
İzmir’de ailelerin yeni doğan kız bebekleri için en çok rağbet gösterdiği isim ise Asel oldu. Listenin 2. sırasında Defne, 3. sırasında Zeynep, 4. sırasında Asya, 5. sırasında Ada, 6. sırasında Lina, 7. sırasında Doğa, 8. sırasında Güneş, 9. sırasında Masal, 10. sırasında Duru yer aldı.

Listenin 1. sırasında yer alan Asel ismini 399 aile tercih etti. 2022 yılında İzmir’de en çok tercih edilen kız bebek ismi Defne olmuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE ALPARSLAN AÇIK ARA!
Türkiye genelinde ise İzmir’de olduğu gibi en çok tercih edilen erkek bebek ismi Alparslan oldu. 81 ilin 58’inde en çok tercih edilen erkek bebek ismi Alparslan oldu. Açık ara farkla liste başında yer alan Alparslan ismini tercih eden aile sayısı 8 bin 957 olurken, ikinci sırada yer alan Yusuf ismi 5 bin 538 bebeğe verildi.

ASEL İZMİR’DE DE LİSTE BAŞI!
Aileler yeni doğan kız bebeklerine Türkiye genelinde en çok İzmir’de olduğu gibi Asel ismini verdi. Listenin 2. sırasında Defne ismi yer aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir