MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de CHP'li vekillerden 'Çalkaya' mesajları!
Politika
23 Şubat 2019 Cumartesi 20:15

İzmir'de CHP'li vekillerden 'Çalkaya' mesajları!

Seçim kurulunun Cumhurbaşkanına hakaret davasında aldığı cezadan dolayı istediği belgeler nedeniyle adaylığı düşme ihtimaliyle  karşı karşıya kalan Balçova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’ya parti içinden destek mesajları geliyor. İzmir milletvekilleri yaptıkları açıklamalarla Çalkaya’ya destek olurken, yaşanan duruma tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - Balçova Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın, Cumhurbaşkanına hakaret davasında aldığı 11 ay 20 günlük ceza sonrası seçim kurulunun seçme ve seçilme hakkı ile ilgili belgeleri getirmesini istemesi gündem yarattı. Belgelerin gelmemesi halinde aday olamama durumuyla karşı karşıya kalan Çalkaya’ya parti içinden destek mesajları geliyor.

CHP’nin İzmir Milletvekilleri sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla Ç:alkaya’ya destek verdiler.

İşte o mesajlar:

KAMİL OKYAY SINDIR: Tek adam rejiminin parti devletinde Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanına yönelik siyasi eleştirisi, bağımsızlığını yitirmiş yargı sisteminde, hakaret olarak hükmedilerek adaylığı düşürülmeye çalışılan Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya’ya yapılanları kınıyorum...

ATİLLA SERTEL:Mehmet Ali Çalkaya İzmir’de sosyal demokrat belediyeciliğin yüz akıdır. Hiç bir güç onu halkına hizmetten alıkoyamaz. İzmir’de tüm ilçelerde ağır kayıp yaşayacak AKP mızıkçılık ve hileye başvursa da halkımızdan esaslı bir tokat yiyecektir.

SEVDA ERDAN KILIÇ: Ranta geçit vermeyen onurlu başkanımız Mehmet Ali Çalkaya 'ya kurulan kumpasa karşı elimizden geleni yapacağız. İçerde dışarıda nerde haksızlık varsa biz gerçek Cumhuriyet Halk Partililer olarak karşısında olacağız.

MURAT BAKAN: Balçova Belediye Başkanımız ve Başkan Adayımız Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının düşürülme 'çabası' ne hukuki ne de ahlakidir!

TACETTİN BAYIR: Ranta geçit vermeyen onurlu Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir