MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 'Cumhur İtttifakı'nda flaş liste kararı!
Politika
22 Ocak 2019 Salı 08:52

İzmir'de 'Cumhur İtttifakı'nda flaş liste kararı!

MHP'den yapılan açıklamaya göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İzmir’de meclis üyelikleri noktasında ayrı listeyle seçime gidecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ise tek liste ile seçimlere gidilmesi için mesai harcıyor.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda yerel seçim hazırlıkları son sürat devam ederken ittifakın İzmir kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. İttifak neticesinde MHP İzmir Büyükşehir’de aday çıkarmayarak AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi destekleyecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Ocak’ta İzmir’de ittifakın 30 ilçe belediye başkan adayını açıklamıştı. İzmir’de 25 ilçede AK Parti, 5 ilçede MHP’nin adayları ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerine girilecek. 

Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının netleşmesinin ardından gözler ittifakın meclis üyeliklerine nasıl yansıyacağına çevrilmişti. Bu noktada İttifakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci iki partinin meclis üyeliklerinde tek liste halinde seçime gitmesinden yana olduğunu ifade etmişti. MHP İzmir İl Teşkilatı ise meclis üyeliklerinde iki siyasi partinin de ayrı listelerle seçime gitmesi noktasında tavır almıştı.

Konuya ilişkin Gerçekİzmir’e konuşan MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser MHP Genel Merkezi’nin meclis üyeliklerinde partinin kendi listesi ile seçime gitme kararı aldığını bildirdi. Altınkeser, MHP İzmir İl Teşkilatı’nın belediye meclis üyelikleri noktasında AK Parti ile ortak liste oluşturmayacağını, ayrı listelerle seçime gireceklerini kaydetti. Zeybekci’nin ise tek liste halinde seçime gidilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü de edinilen bilgiler arasında...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir