MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 'Pınarkent' tartışması: CHP ile MHP karşı karşıya!
Politika
28 Eylül 2017 Perşembe 09:26

İzmir'de 'Pınarkent' tartışması: CHP ile MHP karşı karşıya!

Bornova’da Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek geçmişteki gibi Pınarkent adıyla ilçe olması için MHP cephesinin attığı adım polemik konusu oldu. Bornova Belediye Başkanı Atila’nın “ayrıştırıcı faaliyetlere karşıyım” tepkisine MHP’den jet yanıt geldi. Topa CHP'li İlçe Başkanı Kavalar da girdi.

GERÇEKİZMİR - MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek geçmişteki gibi Pınarkent adıyla ilçe olması için yaptığı girişim kentte polemik konusu oldu.

1980 yılına kadar bağımsız belediye olan Pınarkent’in yeniden ilçe olması yönünde Tanrıkulu’nun attığı adıma, Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila’dan tepki gelmişti.

Atila, ilçede ayrıştırıcı bir faaliyette bulunulmasını doğru bulmadığını söyleyip, atılan adımın iyi niyetli olmadığını belirtmişti.

ATİLA: 2009 TRAVMASI DEVAM EDİYOR
Atila, “Vatandaşla sürekli bir aradayım. Bu bölgede mahallelilerden ayrılma, ilçe olma taleplerini hiç duymadım. Geçmişte ayrı belediyede olmalarına rağmen Bornova’yla özdeşleşmiş durumdalar. 2009 sürecinde Bornova’dan 3 mahalle ayrışmıştı. Bu konuyla ilgili travma halen devam ediyor. Bu tür faaliyetler o nedenle doğru değil” ifadelerini kullanmıştı.

- BAŞKAN ATİLA’DAN ‘PINARKENT’ ÖNERİSİNE TEPKİ…




SEÇGİN: BAŞKAN’IN O BÖLGEYE YOLU HİÇ DÜŞMEMİŞ

Atila’nın açıklamalarının ardından MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin de topa girdi.

Seçgin, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Her mahalleye eşit hizmet götürdüğünü ifade eden Sayın Olgun Atila herhalde Pınarbaşı ve Işıkkent taraflarına hiç yolu düşmüyor. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun mahalleye gerçekleştirilen ziyareti semt sakinlerinin kurduğu Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği’nin davetiyle oldu.

Bölge sakinleri sıkıntılarını dile getirerek hizmet noktasında tatmin olmadıklarını dile getirdi. Bir STK olarak oluşmasını istedikleri ilçenin projesel anlamda çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Pınarbaşı ve Işıkkentli hemşehrilerimizin daha önce taleplerine TBMM’de tercüman olan ve yasa veren Genel Başkan Yardımcımız yeni kanun teklifi vereceğini söyledi.

Ayrıca Sayın Atila'nın kullandığı ‘ayrıştırıcı’ ifadesi sanırım geldiği siyasi geleneğin kendisine kazanımıdır.

Bu yapılmak istenen 1980 öncesi belediyelik olan bir bölgenin daha iyi hizmet almak , tekrar belediyelerine kavuşmak için mütevazi istekleridir.
Ayrıca MHP hiç bir zaman ayrıştırmak, bölmek ve parçalamak üzere var olmamıştır.
Aksine bir olmak, birlik olmak, beraber olmak üzere Türk siyasi hayatında vardır.
Sayın Atila herhalde elma ve armutları karıştırdı."

KAVALAR: BORNOVA BELEDİYESİ HİZMETİN EN İYİSİNİ VERİYOR
CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da 'Pınarkent' tartışmasına katıldı. Bölgeyi çok iyi bildiğini “Babam Işıkkentli annem Pınarbaşılı” diyerek belirten Kavalar, şunları söyledi:

“Bölgeyi çok iyi bilen biri olarak böyle bir şeyin olması mümkün değil. Hizmet alamama gibi bir durum söz konusu değil zaten. Bornova Belediyesi merkeze ne hizmet veriyorsa oralara da aynı hizmeti veriyor. Pınarbaşı’na kültür merkezi yapıldı. Meydan düzenlemesi yapıldı. Işıkkent’te doğdum büyüdüm. Burası yıllardır hizmet alıyor.

40 bin kişinin yaşadığı 2 mahalleden ilçe olur mu? Diğer yerlerde ilçe olmak ister. Sonra ne olur Bornova… MHP bu atmaya çalıştığı adımla siyaseten bir şey bekliyorsa unutacak bunu... MHP tabanından yeni partiye çok yönelme var. Herhalde Tanrıkulu bölgede tabanı tutmak için böyle bir şeye kalkışıyor! Burada vatandaş belediye hizmetlerinden memnun ve CHP’ye de çok oy geliyor. Daha önce Başbakan da bölgeye geldiğinde dillendirmişti bu konuyu. ‘Daha önce belde belediyesiydik yeniden birleşelim kendi hizmetlerimizi kendimiz yapalım’ anlayışında olan bir grup var.

Hizmet alınmadığından dolayı bir ilçe olma gibi düşünce yok. Daha önce belde belediyesiydi, bazı isimlerin yeniden bir belediye olup kendi hizmetini kendi verme sevdası var. Bunlar doğru şey değil. Hizmetin en iyisini Bornova Belediyemiz zaten veriyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hüseyin
 28 Eylül 2017 Perşembe 11:44
Verilen hizmetler beldemizin yuzde 1 i bile degil. Bornova geciminin çoğunun bu bolgeden nemalandigini icin bölünmek istemiyor. Ayrica chp ye oy verenlerin bir cogu ise Atatürk un kurdugu parti diye veriyorlar. Oyle gelip sokakta boy gostermekle isler yürümüyor. Hizmet olmasi icin belediyemiz sart . Bu yuzden pinarkent belediyesini istiyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir