MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de TİS çıkmazı: Bir grev kararı da Çeşme'de!
Yerel Yönetimler
24 Ekim 2024 Perşembe 10:30

İzmir'de TİS çıkmazı: Bir grev kararı da Çeşme'de!

İzmir’de ilçe belediyelerindeki toplu iş sözleşmesi (TİS) krizleri devam ediyor. Son olarak DİSK’ten yapılan açıklamaya göre Çeşme Belediyesi’ndeki TİS görüşmeleri de tıkandı. Yüzde 20 zammı kabul etmeyen sendika şartlarda değişmezse 15 Kasım’da greve çıkma kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de DİSK'in örgütlü olduğu birçok ilçe belediyesinde grev kararları peş peşe belediye binalarına asılırken son olarak İzmir’in turizm cenneti Çeşme’de de grev kararı alındı.

DİSK’ten yapılan açıklamada belediye binasına grev kararı asılacağı açıklanırken. Şartlarda bir değişim olmazsa 15 Kasım’da da 600 işçi greve çıkacak.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

İzmir’in hatta Türkiye’nin en pahalı ilçesi olan Çeşme’de Çeşme halkına yaz sezonu boyunca ve hafta sonları tatilini yapan sayıları milyonları bulan insanlara doğumdan ölüme kadar hizmet eden, yolunu yapan, çöpünü toplayan, etrafını güzelleştiren, belediye binalarında güler yüzle hizmet eden değerli yoldaşlarım… Çeşme Belediyesi ve Çeştur şirketinde 600 işçi ve emekçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 100 gündür devam etmektedir. Yaklaşık 100 gündür masadaydık. 1 ay önce günlük yevmiyelerimiz 1000 lira iken 1050 lira olmasını teklif eden SODEMSEN’e ‘Biz işçimize bu teklifi sunmayız’ diyerek Çeşme şartlarında geçinebileceğimiz ücretle gelin dedik. Bugün yetkililerle bir araya geldik ve bizi şaşırtmalarını bekledik. Bize teklif edilen yüzde 20 zamdan sonra Çeştur şirketinde 15 Kasım’da grev kararı aldık. Bunu da yönetimlere iletiyoruz. Çeşme Belediyesi tarihinde ilk defa eksiksiz ve tam olarak Bornova, Buca, Bayraklı, Karşıyaka ve belki de Urla’da olduğu gibi Çeşme’de belediye binası girişine grev kararımızı asacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir