MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de bir belediyeye daha grev kararı asıldı
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2024 Pazartesi 13:04

İzmir’de bir belediyeye daha grev kararı asıldı

DİSK Genel-İŞ İzmir 5 Nolu Şube’ye bağlı Buca Belediyesi işçileri, grev ilanını belediye binasına astı. İşçiler, yüzde 60'ın üzerindeki zam taleplerine karşın SODEMSEN’den yüzde 19 zam teklif geldiğini, anlaşma sağlanamaması halinde 12 Kasım'da greve gideceklerini ilan etti.

 GERÇEKİZMİR- DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Buca Belediyesinde Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye binasına grev kararı asıldı. Grev tarihi 12 Kasım olarak belirlendi. Devam eden TİS sürecinde 12 kasıma kadar anlaşma sağlanamaması halinde 25 yıl aradan sonra Buca Belediyesinde işçiler greve çıkacak.

DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, belediye adına görüşmeleri sürdüren SODEM-SEN’e tepki gösterdi.

Aras'ın açıklamaları şu şekilde;

İKTİDARA TEPKİ

Ekonomik kriz, kadınlara, çocuklara yönelik artan şiddet olayları ile demokratik hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını dile getiren Aras, "Artan hayat pahalılığı karşısında evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz emekçiler iktidarın ne olduğunu nasıl bir anlayışa sahip olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

SODEMSEN YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

Belediye adına TİS masasına oturan SODEM-SEN’in teklifinin, TÜİK verilerinin bile altında olduğunu ifade eden Aras, “TÜİK verilerinin bile altında teklifle karşı karsıyayız. Buca da en düşük ev kirasının ortalama 17 bin 500 TL olduğu bu dönemlerde vermiş oldukları teklif ile bırakın çocuklarımızın eğitimini, gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamayız. SODEMSEN' i yönetenlere çağrımızdır gelsinler bize önerdikleri para ile bir ay geçinsinler Buca'da vallahi da billahi de geçinemezler. Bizler bugün bu alanda işverenimizi yani doğrudan belediye başkanımızı inisiyatif almaya ve tıkanan sözleşmemize müdahale etmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde Buca halkı bilmelidir ki yaşayacağınız hizmet eksikliğinin sorumlusu bizler değiliz. Bizler Buca imar işçileri olarak çok zor günler geçirdik bir arada birçok şeyi göğüsledik hem kurumumuza, hem ekmeğimize sahip çıktık geldiğimiz bu noktaya kadar yaşadığımız birçok soruna rağmen sağduyumuzu kaybetmedik, ancak bize karşı gösterilen tavır tutum ve teklifler değişmez ise en iyi bilgimiz iş mücadeleyi yani grevi hep birlikte öreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bornova Belediyesi'ne de grev kararı asılmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir