MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de dehşet: 3 aylık bebekte uyuşturucu çıktı!
Güncel
24 Ekim 2017 Salı 10:31

İzmir'de dehşet: 3 aylık bebekte uyuşturucu çıktı!

Ailesi tarafından 'evinde uyandırılamama' şikayetiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 3 aylık bebekte yapılan test sonucu 'bonzai ve antipsikotik ilaç alımında pozitifleşme' çıktı.

İzmir’de O.A isimli 3 aylık bebek ayı başında ailesi tarafından 'evinde uyandırılamama' şikayetiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerde bebeğe madde taraması yapıldı. İdrar testi sonuçları sağlık çalışanlarını şaşkına çevirdi.

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’ndan Erkan Doğan’ın haberine göre üç aylık bebeğin idrarından bakılan madde testi sonucunda 'bonzai ve antipsikotik ilaç alımında pozitifleşme' çıktı.

Raporda annenin 2009 yılında major depresyon tanısı konulduğunu fakat son 2 yılda tedavi almadığı bildirildi. Sonuç bölümünde ise annenin ve bebeğin öyküsünün aydınlatılması gerektiği görüldü. 1 aydır tedavisi devam eden O.A. isimli bebeğin tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi. 3 aylık bebekte bonzai maddesinin nereden geldiği henüz bilinmezken, bu raporun ardından hastanenin de soruşturma başlatmadığı ortaya çıktı.  

Bebeğin idrar testini gerçekleştiren Uzman Doktor Melis Demir Köse, "Bebek hastaneye geldiğinde yapılan tetkitlerde hiç beslenmediği görüldü. Bununla birlikte böbreklerinin de zarar görmüş. Daha yapılan yapılan testlerde bebeğin kanında bonzai maddesi ve antipsikotik ilaç alımında pozitifleşme çıktı" dedi.

Klinik yetkililerinden Dr. Özlem Bekem Soylu ise idrarında uyuşturucu madde çıkan bebeğin Sosyal Servis tarafından incelendiğini belirterek, "Anne emzirmiyor. Bu yüzden madde emzirme ile geçti diyemeyiz. Bonzai isimli uyuşturucu maddesinin çocuğa nasıl geçtiği konusu ilginç. Annenin daha önce psikiyatrik rahatsızlığı olmuş ve bir süre anne bu rahatsızlık nedeniyle tedavi görmüş" açıklamasında bulundu. Olayla ilgili bir bilgilisi olmadığını belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hurşit Apa ise soruları cevapsız bıraktı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ise, "Üç aylık bebeğin idrarında bonzai hammaddesinin bulunması çok büyük bir olay. Mutlaka anne ve babadan kan tahlili alınıp derinlemesine araştırma yapılmalı. Gerekirse polis ve savcının devreye girmesi lazım... Bu işte başka olaylar olabilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir