MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de eğitim raporu: Temizlik elemanı eksik, sınıflar kalabalık, 2 okulun yarısı karantinada!
Sağlık
12 Ocak 2022 Çarşamba 03:26

İzmir'de eğitim raporu: Temizlik elemanı eksik, sınıflar kalabalık, 2 okulun yarısı karantinada!

Kentte vaka sayılarında 4 kat artış yaşanan günlerde eğitimdeki tabloyu anlatan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Vardal, iki ayrı ilçedeki iki okulun sınıflarının yarısının karantinada olduğunu ifade ederken, temizlik konusunda eksiklerin henüz giderilmediğini, kalabalık sınıflar ve kış mevsimi nedeniyle yaşanan havalandırma sorununun tehdit oluşturduğunu belirtti ve 5-11 yaş aralığı aşılamanın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Koronavirüs salgını Omicron varyantının hızlı yayılımının etkisiyle dünyaya ve Türkiye'ye zor günler yaşatmaya devam ediyor. 

Turkuaz tabloda vaka sayılarının 70 bini aşarak rekor kırdığı günlerde İzmir'de de bakanlığın son açıkladığı tabloya göre 4 katlık bir artış yaşanıyor. Kentte salgının gölgesinde yüz yüze eğitim de yoluna koronavirüs tehdidi altında devam ediyor.

Kentte son durumu anlatan ve hızlı yayılıma karşı çözüm önerilerini sıralayan Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal'dan önemli açıklamalar geldi. 

"TEMİZLİK KONUSUNDA EKSİKLİKLER GİDERİLMİŞ DEĞİL"
Vardal, "Pandemi ile en önemli mücadele yöntemi aşı elbette. Şu anda öğretmenlerin yüzde 90 ve üzerinde 2 doz aşısı yapılmış durumda. Bunun dışında okullarda temizlik ve dezenfeksiyon önemli bir faktör bu konudaki eksiklikler henüz giderilmiş değil. Yeteri kadar okullara destek elemanı sağlanabilmiş değil. Okullarda eğitimin sürdüğü bütün alanlarda günlük temizlik çok önemli’’ diye konuştu.  

İKİ OKULDA SINIFLARI YARISI KARANTİNADA! 
Son zamanlarda maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine gösterilen özenin kaybolduğuna dikkat çeken Vardal, "Özellikle Omicron baskın olmadan önce ciddi bir gevşeme söz konusuydu. Bu gevşemenin de artışlara etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Omicron varyantının hızlı yayılması da ayrı bir faktör. Tabi şimdi karantina süreleri de 1 haftaya indirildi. Bunun bilimsel temeli nedir? Hangi veriler üzerinden bu süre kısaltıldı henüz bir açıklama yok! Sadece işyerlerinin çalışması ve üretimin sürmesi için düşünülmüş, insan hayatını öncelikli olarak düşünmeyen bir tutumla karşı karşıyayız. Bunların hepsini topladığımızda vaka sayılarında git gide bir artış söz konusu. Şu anda 66 binler bandında buna paralel olarak okullarda vaka sayıları ve karantina altına alınan sınıf sayılarında hızlı bir artış var. Bazı okulların sınıflarının yarısı karantina alınmış durumda. İzmir Karabağlar’da İzmir Anadolu Lisesi’nde, Konak’ta ise Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi’nde sınıfların yarısı neredeyse karantinada" dedi. 

"SINIFLAR KALABALIK"
Sınıflardaki öğrenciye mevcudiyetinin de sorun olarak karşılarına çıktığını ekleyen Vardal, ‘’Sınıflar kalabalık, biz altını çok çizdik kış mevsimi geldiğinde sınıfların kapı ve pencerelerinin kapanmasından dolayı havalandırmada sorun yaşayacağımızı söyledik. Ağırlıklı olarak sınıfta öğrenci sayıları 30 ile 40 bandında. Doğal olarak pandeminin yayılımında kalabalık sınıfların ve yeterli havalandırmanın yapılamaması etkili oluyor" diye konuştu. 

"5-11 YAŞ ARALIĞIN AŞI DEĞERLENDİRİLMELİ"
Güncel olarak Türkiye’de 12 yaş ve üzerine aşı uygulaması yapılırken 5-11 yaş aralığın aşı tartışması da zaman zaman gündeme geliyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Vardal, "5-11 yaş arası çocukların aşılanması için tartışmalar var. Eğer yol göstericimiz bilim ise bu konunun Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından hızlıca değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. 

"ONLİNE EĞİTİME DÖNÜLMEMELİ"
Vardal son olarak hızlı yayılımın gölgesinde gündeme gelen 'Okullar yeniden kapanmalı mı?' sorusunu da "Pandemideki hızlı yayılımın sonucunda tekrar onlin eğitime dönülmemeli. Okullar her zaman söyledik en son kapatılması gereken yerlerdir. Önlemlerin alınarak okulların mutlaka açık tutulması gerekiyor" sözleriyle yanıtladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir