MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de grev: Metro ve tramvay devre dışı!
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2023 Pazartesi 06:51

İzmir'de grev: Metro ve tramvay devre dışı!

Büyükşehir şirketi Metro A.Ş’de 625 çalışanı ilgilendiren TİS sürecinde kurulan son masadan da uzlaşı çıkmayınca sendika grev kararı aldı. İzmir'de ulaşımın can damarlarından metro ve tramvay seferleri bu sabahtan itibaren devre dışı kaldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 10’uncu dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinden uzlaşı çıkmadı.

Demiryol-İş Sendikası 18 Temmuz günü yaptığı açıklamayla TİS masasında uzlaşı sağlanamazsa 31 Temmuz günü saat 05.00 itibariyle 625 metro ve tramvay işçisinin greve çıkacağını duyurmuştu.

Hafta boyu yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmayınca gözler kurulacak son masaya çevrildi.

SODEMSEN temsilcileri ile Demiryol-İş Sendikası yetkilileri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı'nın de yer aldığı zirvede bir araya geldi.  

SON ZİRVEDEN DE SONUÇ ÇIKMADI 
Halkapınar'daki ana binada gerçekleşen ve Pazartesi gününün ilk dakikalarında sonlanan zirveden yine sonuç çıkmadı. Sendika cephesi Büyükşehir'in teklifini işçilerden de görüş alarak reddettiği toplantıda 725 lira günlük yevmiye konusunda kararlılığını ortaya koydu. Toplantı sonunda geri dönüş kapısı açık bırakılırken grev saatine kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

METRO VE TRAMVAY DEVRE DIŞI 
Demiryol-İş Sendikası saatler 05.00'ı gösterdiğinde Halkapınar'daki metro istasyonuna pankartı astı ve 625 metro ve tramvay işçisi greve çıktı. Böylece İzmir'de her gün yüz binlerce yolu taşıyan metro ve tramvay seferleri devre dışı kaldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 HASAN AYÇİÇEĞİ
 31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:19
GREV NE ZAMAN BİTECEK MAĞDUR OLIYORUZ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir