MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de grev önlemleri: Raylı sistemler ve yolcu gemileri tam kapasite çalışacak!
Güncel
29 Mayıs 2025 Perşembe 08:22

İzmir'de grev önlemleri: Raylı sistemler ve yolcu gemileri tam kapasite çalışacak!

İzBB şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de örgütlü Genel-İş sendikaları bu gece yarısı 23 bin işçinin greve çıkacağını açıkladı. Sendika 29 Mayıs’tan itibaren bin 300’den fazla şehir içi otobüsün kontak kapatacağını duyururken İZBAN ve İZDENİZ’den ek sefer kararları geldi. İzmir Metro’da ise ek sefer yapılmayacak ancak seferlerde aksama olmaması için özel mesai harcanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzenerji ve İzelman’da 2025-2026 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde mutabakat sağlanamadığı gerekçesiyle DİSK Genel-İş Sendikası tarafından 29 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağı ilân edilen grev nedeniyle toplu ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmeye yönelik önlemler alındı.

Bu gece yarısından itibaren ESHOT hatlarında son seferler saat 23.50’de yapılacak. Otobüs seferleri ESHOT, İZULAŞ ve İZTAŞIT’a bağlı kısıtlı sayıdaki araçla yapılabilecek.

Alınan önlemler kapsamda hizmet verecek otobüs olan hatlarının bilgisine www.eshot.gov.tr adresinden ve ALO 153 telefon hattından ulaşılabilecek.

Yaşanacak hizmet kesintileri nedeniyle İzmirlilerin mağduriyet yaşamaması adına, öncelikli olarak metro, tramvay, İZBAN ve vapur sistemleriyle bağlantılı otobüs hatlarında hizmet verilebilecek.

Ayrıca, İZTAŞIT araçlarında grev uygulanmayacak, bu hatlarda ulaşım hizmeti normal seyrinde devam edecek.

Otobüs seferlerinin aksaması nedeniyle ulaşım ağırlıklı olarak metro, tramvay, vapur ve banliyö hattından sağlanacak.

SEFERLER SIKLAŞTIRILACAK

29 Mayıs Perşembe günü İzmir Metro'da saat 06.30'dan itibaren 4 dakikalık, Konak Tramvayı'nda ise 06.30-10.00 ile 15.30-20.00 saatleri arasında 5 dakikalık sıklıklar ile seferler tam kapasite olarak devam edecek.

İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise 29 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 07.10'den itibaren düzenli seferlerin yanı sıra iskelelerde oluşan yolcu yoğunluğuna göre ek seferler düzenleyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir