MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de gündem Tugay'ın o kararı... AK Parti'den zehir zemberek açıklamalar!
Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:38

İzmir'de gündem Tugay'ın o kararı... AK Parti'den zehir zemberek açıklamalar!

Karşıyaka Örnekköy’de kooperatif eliyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinde Tugay’dan önemli bir karar geldi. Tugay, İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi ile olan sözleşmeyi fesih etti. Gelişme AK Parti cephesinden tepki çekerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ, İzmir milletvekilleri Kaya ve İnan’dan zehir zemberek açıklamalar geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de kentsel dönüşüm projelerini yürütmek için İZBETON garantörlüğünde Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde kooperatifler devreye sokulmuş, inşaatlar bu modelle yönetilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise bu konuda önemli bir karar vererek Karşıyaka Örnekköy’de dönüşüm sürecini devam ettiren İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi ile olan sözleşmesini fesih etti.

İzmir’deki kentsel dönüşüm projeleri için yeni yol haritası merak konusu olurken AK Parti cephesinden sözleşme feshine büyük tepki geldi.

“İZMİRLİYİ YİNE YARI YOLDA BIRAKTILAR”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yaptığı açıklamada, "Yeni bir dönüşüm mümkün, kentsel dönüşümde fark yaratacağız, kooperatiflerle el ele İzmir modeli uyguluyoruz, şehri dirençli yapılarla donatacağız" diyerek yola çıktılar, o dönemki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımlarıyla şaşaalı temel atma törenleri düzenlediler.  "İzlediğiniz yöntem yanlış, bu modelin uygulanabilirliği yok, İzmirliler'i kandırmayın, hayal satmayın, gerçekçi olun" dedik, dinlemediler. Peki ne oldu? Gelinen noktada, CHP İzmir İl Başkanı'nın kurucusu olduğu kooperatifle olan sözleşmeyi tek taraflı fesh etme kararı aldılar. Her yaptıkları gibi, İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar. Çeyrek asırdır olduğu gibi, İzmir'imizi yine parti içi iktidar savaşlarına, koltuk kapma oyunlarına, kişisel egolara ve ihtiraslara kurban ettiler. Bu başarısızlığın başında da, ortasında da, sonunda da CHP var! Her zaman olduğu gibi, CHP varsa beceriksizlik var!” dedi.

“SÜLÜN ŞENOL, BANKER MAHİR, ÇAKMA BAKAN!”

Konuyla ilgili bir diğer açıklama AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’dan geldi.

İnan sert ifadeler kullandığı açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’a göndermede de bulunarak, “İzmir'de Çiftlik Bank'ı, Jet Fadıl'ı aratmayan büyük bir dolandırıcılık hikayesi CHP'nin Örnekköy Kooperatifi... Failler, başroller belli. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yancıları… Mağdur? Yine maalesef İzmir... Önce İzmirlilerin parasını topladılar, inşaatları yapmadılar ve bugün kooperatifi feshettiler. Organize İşler! Sülün Osman oldu Sülün Şenol.  Ya da Banker Mahir… Çakma Bakan…

"HER GEÇEN GÜN ZAMAN KAYBEDİLİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da CHP’ye yüklenerek, “Yıllardır İzmir’i yöneten anlayışın başarısız çalışmalarına yeni bir örnek… Kentsel dönüşüm konusu İzmir’in en ivedikli meselelerinden biriyken bu meseleye birilerinin cebini doldurmak için bir araç olarak bakarsanız işte ortaya bugünkü tablo çıkar. Ciddiyetten uzak, liyakatsiz bir süreç yönetimi ile İzmir kentsel dönüşümde her geçen gün zaman kaybetmektedir. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte İzmirli hemşehrilerimizin güvenli konutlara erişebileceği çalışmalar hayata geçirilebilir” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir