MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de hortum kabusu: Çok sayıda yaralı var!
Güncel
12 Şubat 2021 Cuma 00:05

İzmir'de hortum kabusu: Çok sayıda yaralı var!

Sağanak yağış ve fırtına kenti etkisi altına alırken, Çeşme'de hortum, güney ilçelerde de dolu kabusu yaşandı. İzmir Valisi Köşger ve Çeşme Belediye Başkanı Oran hortum nedeniyle 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir geride kalan hafta yaşanan sel felaketinin ardından bu kez de şiddetli yağış ve fırtınayla kabus dolu anlar geçiyor. 

- FOTO GALERİ: KARE KARE KABUS!... 

Kentte akşam saatlerinde Çeşme'de hortum, güney ilçelerde de dolu kabusu yaşandı. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildiği ve bazı evlerin çatılarının uçtuğu bildirildi. 

VALİ KÖŞGER: 16 YARALI 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hortum nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bu gece 21.30 civarında Çeşme-Alaçatı ve Urla’da  kuvvetli yağış dolu ve hortum nedeniyle maddi hasar oluşmuş ve 16 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye 2 kurtarma aracı 9 Afad personeli ve itfaiye ekipleri sevkedilmiş olay arkadaşlarımızca yakınen takip edilmektedir" ifadelerini kullandı. 



"DAHA ÖNCE TÜRKİYE'DE GÖRÜLMEMİŞ BİR VAKA YAŞANDI"
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bu açıklamanın ardından felaketin yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Köşger, incelemelerin ardından açıklama yapan Vali Köşger, hortumun araçları yerinden kaldırıp, binaların üzerinden savurduğunu kaydetti. 

Daha önce Türkiye'de görülmemiş bir vaka yaşandığını ve Alaçatı'da tahribatın çok olduğunu belirten Vali Köşger, şunları söyledi: Bugün saat 21.30-22.00 sıralarında Çeşme ilçemiz Alaçatı Mahallemizde ciddi bir hortum, daha önce Türkiye'de İzmir'de görülmemiş bir vaka yaşandı. Bu oldukça kuvvetli bir hortum, şimdi sahayı da gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgesinde 8-10 aracı havaya kaldırıp binaların üzerinden aşındırıp, diğerlerinin üzerine atmış. Oldukça, fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor. Ayrıca Alaçatı Port'ta bir vinc devrilmesi sonucu şantiyenin üzerine orada 16 civarında çalışan işçi vatandaşımız, hafif şekilde yaralandı. Birisi Ege Üniversitesi'ne Ege'ye sevk edildi. Onun dışındakiler burada ayakta tedaviyle taburcu edildiler. Ayrıca şimdi geçeceğimiz yamaç evleri bölgesinde, konutlarda hasar olduğu anlaşılıyor. Hasarın boyutunu iyi anlayabilmemiz için sabahın olması gerekiyor. Burada kaymakamımız, belediye başkanımız, itfaiye,AFAD ekipleri burada. İhtiyaç duyulan bütün ekipler seferber edildi. Ayrıca Urla ilçemizde de ciddi bir dolu, hasarı var. 700'e yakın sera hasar görmüş durumda, epeyce arazide hasar olduğu anlaşılıyor. Onlarla ilgili tespit sabah yapılacak.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da Alaçatı'da inşaat şantiyesinde bir vincin devrildiği ve 16 kişinin yaralandığı bilgisini verirken, karada ağır hasarın oluştuğunu da belirtti ve "Aralarında 200-250 hayvanın bulunduğu bir büyük damın da yer aldığı damlar da zarar gördü" dedi.

Ekrem Oran, belediye ekiplerinin sahadaki kurtarma, yardım ve hasar tespit çalışmaları yaptığını aktardı.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU! 
Ayrınca sağanak yağışla birlikte Urla, Güzelbahçe ve Narlıdere başta olmak üzere güney ilçelerde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

Öte yandan Çiğli ilçesinde de kuvvetli yağış, su baskınlarına neden oldu. İlçede parke taşlı bir yol yağış nedeniyle çöktü. Bazı araçlar zarar gördü. Torbalı ilçesinde de kuvvetli rüzgar bazı binaların çatılarına zarar verdi. 

Büyükşehir'de seferberlik ilan edilirken, Başkan Tunç Soyer ekiplerin yaraları sarmak için görev başında olduğunu bildirdi.  (Haber servisi, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir