MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de iki ilçe başkanının adaylık talebinde gözler Genel Merkez'de!
Politika
30 Kasım 2023 Perşembe 09:43

İzmir'de iki ilçe başkanının adaylık talebinde gözler Genel Merkez'de!

CHP’de Kınık ve Kiraz ilçe başkanları yerel seçimlerde adaylık niyetlerini il başkanlığına bildirdi. İl Başkanı Aslanoğlu iki başkanın talebini 1-2 gün içinde Genel Merkeze iletecek. Ankara’dan başkanlara ‘adaylık vizesi’ çıkarsa iki başkanın istifası yürürlüğe girecek. Onay gelmezse Yılmaz ve Çetinkaya görevine devam edecek. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor.

Genel Merkez aday adaylığı başvurularını 5 Aralık’a kadar uzatırken örgütlere gönderilen adaylık genelgesi doğrultusunda İzmir’de de önemli bir gelişme yaşandı. 

CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile görüşerek adaylık niyetlerini ortaya koydu. 

YILMAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI; ÇETİNKAYA MECLİS ÜYELİĞİ İSTİYOR
Kınık İlçe Başkanı Yılmaz belediye başkan adayı, Kiraz İlçe Başkanı Çetinkaya ise meclis üyesi adayı olmak istediğini iletti.

Edinilen bilgiye göre İl Başkanlığı iki başkanın talebine sıcak bakarken, son kararı Genel Merkez verecek.
İl Başkanı Aslanoğlu’nun 1-2 gün içinde Ankara’da iki başkanın talebini Genel Merkez’e bildireceği öğrenildi. Genel Merkez adaylık noktasında ‘onay’ verirse iki başkanın istifası kabul edilecek ve aday gösterilecekler. Eğer Genel Merkez onay vermezse iki başkan görevine devam edecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir