MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de kira fiyatlarında dev artış: 1 yılda...
Ekonomi
21 Mart 2022 Pazartesi 08:18

İzmir'de kira fiyatlarında dev artış: 1 yılda...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi bir emlak sitesinin verilerine dayanarak bir yıllık fiyat karşılaştırması yaptı. Buna göre yıllık kira artışı İzmir'de ise yüzde 74'ü buldu.

Türkiye genelinde kiralar bir yılda ortalama yüzde 84 zamlandı. Kiraların metrekare fiyatı bir senede 16 liradan ortalama 30 liraya çıktı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi bir emlak sitesinin verilerine dayanarak bir yıllık fiyat karşılaştırması yaptı. Buna göre yıllık kira artışı İstanbul'da yüzde 112, Ankara'da yüzde 106, İzmir'de ise yüzde 74'ü buldu.

"SATILIK FİYATLARI ETKİLİ OLDU"
BETAM araştırmacısı Dr. Gökhan Güneş, "Bu yükselişte satılık konut fiyatlarının çok yüksek seviyelere ulaşmış olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Yeni eve çıkmak isteyen bireyler konut satın almak yerine kiralık evlere çıkmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla artan kiralık konut talebi fiyatların da artmasına sebep oldu. İnşaat maliyetleri de arttı bu durum bize yeni yapılacak konutların da yüksek fiyatlardan devam edeceğini gösteriyor" dedi.

Yıllık kira artışının en yüksek olduğu şehir yüzde 122 ile Antalya. En az kira artışı ise yüzde 20 ile Kahramanmaraş'ta görüldü. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir