MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de mayıs ortasında dolu şoku: Yağışlar ne kadar sürecek?
Güncel
18 Mayıs 2023 Perşembe 15:30

İzmir'de mayıs ortasında dolu şoku: Yağışlar ne kadar sürecek?

Kentte öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış zaman zaman yerini ceviz büyüklüğünde dolu yağışına bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ekipleri yağışın olumsuz etkilerine anında müdahale etti. Meteoroloji verilerine göre İzmir'de yağışlar Salı gününe kadar sürecek.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de yağışlı hava etkili oluyor. 

Öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili olurken, kent merkezine zaman zaman ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.



HANI SU BASTI!

Yağışlar hayatı olumsuz etkilerken kentin bazı noktalarında su birikintilerine de neden oldu. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Küçük Demirhan İş Hanı'nı da su bastı. Handa iş yeri olan esnaf, biriken suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

İZSU'DAN ŞİDDETLİ YAĞIŞA ANNDA MÜDAHALE

İzmir’de öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın yaşamı olumsuz etkilememesi için İZSU ekipleri yoğun mesai harcadı.  Kısa sürede düşen aşırı miktardaki yağış ana arterlerde zaman zaman trafiği aksatsa da ekipler sorunlu noktalara hızlı bir şekilde müdahale etti.

İzmir’i etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle İZSU Genel Müdürlüğü kent genelinde tüm ekiplerini seferber etti. Konak, Karabağlar, Buca ve Karşıyaka ilçelerinde etkili olan yağışın yaratabileceği su baskınlarına karşı 200’’ün üzerinde personel teyakkuza geçirildi. Alınan ihbarlar doğrultusunda tıkanan ızgaraların hızla açılması, kritik noktalarda biriken suların seyyar pompa ekipleri tarafından tahliye edilmesi sağlandı. Ana arterlerde zaman zaman trafiğin aksamasına neden olan su birikmelerine de hızla müdahale edildi. 10 adet büyük kombine aracı, 8 adet küçük kanal açma aracı da çalışmalara katıldı. İZSU Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezi de vatandaşlardan gelen ihbarları anında saha ekiplerine bildirerek sorunlu bölgelere kısa sürede müdahale edilmesini sağladı.

Öte yandan meterolojiden alınan bilgilere İzmir'de yağışlar 5 gün daha aralıklı olarak sürecek. En yüksek sıcaklıkların 24 ila 27 derece arasında seyredeceği periyotta rüzgarlar da kuzeyden ve kuzeybatından etkili olacak. 

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir