MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de meclis raporu! Konak, Bayraklı ve Karşıyaka'da neler yaşandı?
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2020 Salı 19:36

İzmir'de meclis raporu! Konak, Bayraklı ve Karşıyaka'da neler yaşandı?

Konak, Bayraklı ve Karşıyaka'da Eylül ayının ilk meclis oturumları yapıldı.

GERÇEKİZMİR- Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti.

Meclis Üyesi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Nurettin Cem Aksan’ın vefat etmesi üzerine mecliste boşalan üyeliğe Sibel Hür geldi. CHP’li Hür ilk oturumuna katıldı. Belediye Başkanı Batur, Aksan için meclis üyelerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Aksan için duygu dolu bir konuşma yapan Batur daha sonra Hür’ün meclis üyeliğini salona duyurdu. Ayrıca Aksan’ın fotoğrafı güller içinde en ön sıraya konuldu.

AYASOFYA’DA NAMAZ KILINIYORSA 30 AĞUSTOS SAYESİNDEDİR
CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, mecliste ilk konuşmayı yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın pandemi koşullarından dolayı kısıtlı olarak kutlanmasını eleştirdi. Aslan, “Bayramlarımızı unutturmak istiyorlar. Ama Ayasofya’da namaz kılınıyorsa 30 Ağustos sayesindedir” dedi. Aslan ayrıca uzun bir açıklamada bulundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen de konuyla ilgili söz aldı ve “Bayramlar unutturulmaya çalışılıyor denildi. Böyle saçma sapan bir düşünce olmaz. Bayramlar pandemiden dolayı gerektiği şekilde kutlandı. Konak Belediyesi yaptı. Herhangi bir engellemeyle karşılaşıldı mı? Bu konuda kendisine katılmıyorum ve şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP’li Aslan, “Biz geçmişte bayramların nasıl kutlandığını biliyoruz. Ben saçma sapan konuşmuyorum. Beni böyle kınamasını doğru bulmuyorum. Ben burada doğru bir tespit yaptım. Belgeler ortada. Açsınlar eskiden nasıl bayram kutladığımıza baksınlar bir de şimdi baksınlar” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız da tartışmaya dahil oldu ve “Hangi belgeler olduğunu açıklasa da bize verse! 23 Nisan’ı da, 19 Mayıs’ı da kutlayamadık. Birçok kuralın yazılı olduğu genelgeler çıkarıldı. Balkonlarda şanlı bayrağımızın olacağı da belirtildi. Ayasofya’da içeride bir sınırlama vardı. Geçen sene Külliye’deki kutlamalara katıldım. Bu sene de hava araçlarımızla gösteriler yapıldı. Onları da görsün. Daha geçen hafta düğünlere kısıtlama geldi. 30 Ağustos tekelinde değildi. Cumhurbaşkanımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bilincindedir. Bunun derecesini sizden öğrenmeyeceğiz” dedi.

BU ÖZEL GÜNLER SAYESİNDE DİNİ BAYRAMLARIMIZI KUTLUYORUZ
Belediye Başkanı Batur, “Bu bayramlar, milli günler hepimizin bayramlarıdır. Bu özel günler sayesinde dini bayramlarımızı kutluyoruz. Bu süreç özel bir süreç... İnsanların coşkusu, Atatürk’e bakış açısı ve sokaklara dökülmesi değişmiyor. Bunlar bundan sonra da değişmeyecek. Milli ve dini bayramlarımızı büyük birlik içinde kutlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

BAYRAKLI'DAN SANDAL'DAN 'BÖCEK' GÖNDERMESİ

Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Sandal 2019 yılında makamında bulunan dinleme cihazıyla ilgili adli sürecin devam ettiğini söyledi. Sandal, “İnşallah böceği kurt yememiştir” dedi. 

İNŞALLAH BÖCEĞİ KURT YEMEMİŞTİR 

Dilek ve temenni bölümünde AK Parti Grup Başkanvekili “Makamınızda bir böcek bulunmuştu. Akıbeti ne oldu?” soruna Başkan Sandal’dan yanıt geldi. Sandal, “Adli yargıya intikal etmiş bir süreç. Biz de bekliyoruz. İnşallah böceği kurt yememiştir” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın makam odasındaki elektrik prizinde 23 Ağustos 2019’da “böcek” olarak nitelendirilen dinleme cihazı bulunmuştu. Konuyla ilgili gözaltına alınan iki kişi daha sonra serbest bırakılmıştı.

KARŞIYAKA'DA GÜNDEM ATAMALAR VE KENT A.Ş.

Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci birleşimi Cemil Tugay Başkanlığı'nda gerçekleşti. 

Meclis gündemine geçmeden önce 30 Ağustos vurgusu yapan Başkan Tugay pandemi uyarılarında bulundu. Belediye olarak önlemleri artırdıklarını belirten Tugay "Bugüne kadar ikisi güvenlik görevlisi üç personelimizde pozitif vaka yaşadık. Filyasyon ekiplerimizle gerekli bütün önlemleri aldık" diye konuştu. Başkan Tugay, Çankaya Belediyesi'nden gelen Hilal Baydar'ın yeni belediye başkan yardımcısı olduğu açıkları. Ertan Uzayır vekaleten Zabıta Müdürü, Halit Çelik Park ve Bahçeler Müdürü, Özcan Pamuk ise Fen İşleri Müdürlüğü'ne atandı. 

AK PARTİ’DEN KENT A.Ş. ÇIKIŞI
Kent A.Ş. hakkında öngörülen arazi tahsisi üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti meclis üyesi Ahmet Uğur Baran "Kent A.Ş. belediyemizin ocağına incir ağacı dikecek. Kent A.Ş. Bizim hayırsız evladımız oldu. Ev verdik olmadı arazi verdik olmadı, ne yapsak olmadı. Son bir deneme yaptı ruhsatsız bir alkol satışına girişti. O da olmadı. Buna bir dur diyelim. Bu önergeyi gündemden çekelim. Kurtaracaksak çok ciddi kararlar almamız lazım. Kent A.Ş. bizi bir girdap gibi içine çekecek. Bu önergeyi geri çekelim" diye konuştu.

TUGAY: KENT A.Ş.’Yİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ
Baran'a yanıt veren Tugay "Zarar eden işletmelerin bazılarını kapattık. Yeni işletmeler açmak için çalışmalar devam ediyoruz. İşçi çıkarmadan çözmeye çalışıyoruz. İşçi çıkarmayacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hep beraber Kent A.Ş'yi düzlüğe çıkaracağız. Düzenli olarak yönetiminden haberimiz var. Alkol büfesi ile ilgili olarak. Gondol Kafe'nin alanı içerisinde olduğu düşünülerek açılmış o tesis. Ruhsat gerektiği öğrenilince kapatıldı. Orada sadece seyyar satıları etkiler. Normal esnafı etkileyecek bir durum yok" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir