MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!
Politika
13 Şubat 2019 Çarşamba 08:29

İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!

İzmir’de CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları arasında meclis üyelikleri pazarlığı son sürat devam ediyor. İki partinin meclis üyelikleri listelerinde uzlaşıya yakın olduğu öğrenilirken, Genç Parti ve HDP’nin de CHP’den meclis üyeliği talep ettiği kulislere yansıdı.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ile İYİ Parti işbirliği doğrultusunda İzmir’de İYİ Parti  Büyükşehir ve 25 ilçede aday çıkarmayarak CHP’nin adayını destekleyecek. CHP ise Tire ve Kiraz’da aday çıkarmayarak İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. İki parti geriye kalan 3 ilçede ise kendi adayları ile seçime girecek. İttifakın Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıklarındaki tablosunun netleşmesinin ardından gözler meclis üyeliklerine çevrilmişti. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın meclis üyelikleri listeleri noktasındaki görüşmeleri devam ederken, İYİ Parti’nin CHP’den 50 civarında meclis üyeliği istediği kulislere yansıdı. İzmir’de 430 civarında meclis üyesi olan CHP’nin İYİ Parti’nin talebine yakın bir teklif önerdiği ileri sürülürken, iki partinin uzlaşı sağlamaya yakın olduğu öğrenildi. İl başkanlıklarının uzlaşı sağlanmasının ardından oluşturulan listelere genel merkezlere gönderilecek ve listelere son şekli genel merkezler verecek.

 Öte yandan geçtiğimiz günlerde İzmir’de aday çıkarmayacağını ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i destekleyeceğini açıklayan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de CHP’den meclis üyeliği talep ettiği iddia edildi. CHP’nin meclis üyelikleri noktasında taviz vermek istemediği iddia edilirken, Genç Parti’nin de İzmir özelinde CHP’den meclis üyeliği istediği öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 CHP li
 13 Şubat 2019 Çarşamba 11:24
CHP çekildin meclis üyeliklerini onlar çıkarsın o zaman
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir