MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de nefes kesen operasyon: Batan bottan 41 hayat kurtuldu
Güncel
11 Ocak 2018 Perşembe 11:15

İzmir'de nefes kesen operasyon: Batan bottan 41 hayat kurtuldu

İzmir'in Foça ilçesinde lastik bot içinde bulunan 41 göçmen, botun su almasının ardından yardım çağrısında bulundu. Sahil Güvenlik ekiplerince 41 göçmen kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Foça ilçesinde, su alan botun içinde bulunan göçmenlerin kurtarılmasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Dün 23:50'de Aslan Burnu'nun kuzeyinde lastik bot içerisindeki bir grup kaçak göçmenin yardım talebinde bulunması üzerine 2 Sahil Güvenlik botu ile 1 Sahil Güvenlik Helikopteri'nin arama kurtarma faaliyetine başladığı belirtildi.

DENİZE DÜŞEN GÖÇMEN KURTARILDI
Operasyonda, botun patlayarak bir bölümünün su aldığının görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından denize kurtarma platformu atıldı ve arama kurtarma operatörü bir personel denize indirilerek denize düşen bir göçmeni kurtardı.

Lastik botta bulunan diğer göçmenler de görevli Sahil Güvenlik Botu üzerine alınarak kurtarıldı. Göçmenlerin kurtarılmasından kısa bir süre sonra kullandıkları lastik bot ise battı. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden alınan bilgiye göre kayıp başka bir göçmen olmadığı öğrenildi ve arama kurtarma faaliyeti sona erdi.

41 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI
Denizden sağ olarak kurtarılan 13 Afganistan, 8 Suriye, 6 Sierra Leone, 6 Angola, 3 Eritre, 2 Mali, 1 Irak, 1 Somali,1 Komorlar uyruklu olmak üzere toplam 41 düzensiz göçmen Foça’ya getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın zamanında yetişmesiyle göçmenlerin kılpayı kurtulduğu belirtildi. 2016 yılı ocak ayında aynı bölgede 13 göçmen hayatını kaybetmiş, 12 göçmen kaybolmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir