İzmir'de, sabah saatlerinde etkili olan sağanakta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Ortopedi Bölümü'nü su bastı. Suyun tahliyesi için dışarı çıkarılan hastalar, sedye ve tekerlekli sandalyede bekledi. Suyun girişinin engellenmesi için giriş kapısına kum torbaları konuldu.
- İZMİR'DE YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?...
Temizlik görevlileri ise ellerinde süpürgelerle suyu tahliye etti. Temizlik sırasında hastaların, hasta yakınlarının ve personelin kayıp düşmesini engellemek amacıyla yerlere 'Kaygan zemin' yazılı uyarı işaretleri konuldu. Su tahliye edildikten sonra hasta ve hasta yakınları, içeri alındı.
VAPUR İSKELESİ'NDE ÇATI ÇÖKTÜ
Öte yandan Karşıyaka ilçesinde, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle Bostanlı Vapur İskelesi'nin Alsancak- Pasaport girişi bölümünde tavanın bir kısmı çöktü. Tavandan düşen parçalar, vapur bekleyen yolcuların paniklemesine yol açarken, yaralanan olmadı.
TIKANAN RÖGARLARI KENDİLERİ AÇMAYA ÇALIŞTI
Öte yandan özellikle Bornova ile Buca'da, sağanak nedeniyle cadde ve yollar göle döndü. Araçlarıyla yollarda kalanlar, tıkanan rögarları kendileri açmaya çalıştı. Kısa sürede su baskınlarına neden olan yağmurdan korunmak isteyenler, otobüs duraklarına ve caddelerdeki iş yerlerine sığındı. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yağışların yarın sabahtan itibaren etkisini yitireceği bildirildi.
ARAÇLARINDA MAHSUR KALDILAR
İzmir'de etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilerken, Kemalpaşa ilçesinde bazı araçlar, alt geçitte biriken suda kaldı. Bazı sürücüler, araçlarının içinde yardım beklerken, bazıları da araçlarının üzerine çıkarak, yükselen sudan korunmaya çalıştı. Sürücülerden birinin köprüden alt geçide atılan halatla kurtulmaya çalışması, dikkat çekti. Halatla yukarı tırmanmaya çalışan sürücü, birkaç kez denemesine rağmen başarısız oldu. Alt geçitte kalan sürücüler ve araçları, suyun tahliye edilmesinin ardından çıkarılırken, araçlarda büyük hasar meydana geldi.
EN ÇOK FOÇA VE DİKİLİ BÖLGESİ YAĞIŞ ALDI
İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nde 50-75 kg arası yağışlar kaydedildiğini bildirdi. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"30 Eylül akşamı tropik fırtınanın geçişi sırasında, özellikle Ege’nin kıyı kesimlerini etkileyen bir yağış söz konusu oldu. Ege Bölgesi 50-75 kg arasında yağış aldı. İzmir merkezde metrekaraye 27 kg, Çanakkale'de 13 kg, Manisa'da 27 kg, Aydın'da 31 kg, Balıkesir'de 4 kg yağmur yağdı. Sahil kesimlerindeki ilçelere bakıldığında ise, Gömeç 103 kg, Gökçeada 70 kg, Foça 75 kg, Dikili 70 kg, Bozcaada 64 kg, Kuşadası 56 kg, Ayvacık 52 kg, İncirliova 52, Ayvalık 51 kg yağış aldı. Hemen hemen her ilimizde sahil kesimlerinde 50 kg ve üzeri yağışlar kaydedildi. İzmir’de en çok Foça ve Dikili bölgesi yağış aldı. 50 kg ve üzeri olan çok kuvvetli yağışlar da özellikle kıyı kesimlerinde kaydedildi. Ege sahillerinde yağış gece yarısına kadar zaman zaman etkili olarak devam edecek. Gece yarısından sonra ise yağışlar kuzeye çekilecek. Güney Ege ve Ege’nin genelinde kuvvetli yağış beklentisi yok. Yarın sadece Balıkesir ve Çanakkale’nin kuzeyinde hafif yağışlar bekleniyor." (DHA)