MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 'sağanak' kabusu: Yağışlar ne kadar sürecek?
Güncel
24 Ekim 2017 Salı 10:24

İzmir'de 'sağanak' kabusu: Yağışlar ne kadar sürecek?

İzmir güne sağanak yağışla başladı. Yağmur sabah saatlerinde tüm ilçelerde etkili olurken, kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğuna yol açtı. Kentte su baskınları yaşanırken, araçlar çukuru düştü.
GERÇEKİZMİR – İzmir’de kış yüzünü yeni haftayla birlikte göstermeye başladı. Kent güne sağanak yağışla uyandı. Yağmur sabah saatlerinde tüm ilçelerde etkili olurken, kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğuna yol açtı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE SAĞANAK KABUSU!... 



SU BASKINLARI YAŞANDI
Kentin birçok caddesinde su baskınları görüldü. İşe gitmek için evlerinden çıkanlar su baskınları nedeniyle yürümede zorlandı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı kişiler ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı. Caddelerdeki su basınları nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Her yağmurda olduğu gibi bu yağışta da Halkapınar Yunuslar Altgeçidi'ni su bastı.



Su baskını sırasında arızalanan otomobiller itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Altgeçitin bulunduğu cadde trafiğe kapatılırken, belediye ekipleri tahliye çalışmasına başladı. 

ARAÇLAR ÇUKURLARA DÜŞTÜ
Karabağlar İlçesi Refet Bele Mahallesi'nde belediyenin altyapı çalışması için kazdığı çukurlar yağmur sularıyla doldu. Yağış nedeniyle çukurları fark edemeyen bazı sürücüler araçlarıyla çukura düştü. Sürücülere zor anlar yaşatan çukurların 2 hafta önce kazıldığını ve öylece bırakıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Savaş Şirin, "Bu çukurlar mazgal takılmak için 2 hafta önce açıldı. Ancak günlerdir bu şekilde duruyordu. Yağmur yağınca suyla doldu. Ben motosikletimle düştüm. Bazı vatandaşlar araçlarını düşürdü. Bu çalışma kış mevsiminde yapılmaz. Yağmur yağdı, çukurlar doldu. Burası okulun önü. Çocuklarımıza bir şey olsa bunun hesabını kim verecek" dedi. Öte yandan Karşıyaka Ordu Bulvarı'nda sağanak yağış nedeniyle bir ağaç seyir halindeki otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçta maddi hasar oluştu.



İKİ MAHALLEYE GİDEN YOLLAR KAPANDI
Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Menemen İlçesi'nin Yıldırım ve Fatih mahallelerine giden yollar, kapandı. Göle dönen sokaklarda yürüyemeyen vatandaşlar mağdur oldu.

MÜDÜRLÜK RAKAMLARI AÇIKLADI 
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise metrekareye Güzelbahçe'de 58,6, Seferihisar'da 46,6, Aliağa'da 39,8, Menemen'de 39, kent merkezinde 32,3 kilogram yağış düştüğü belirtildi. 

Serin ve yağışlı hava kütlesinin bugün ile yarın bölge genelinde etkili olmaya devam edeceği bildirilen açıklamada, "Yarınki yağışlar hafif ve yer yer orta kuvvette olacak. Perşembe günü Balıkesir'in kuzeydoğu ilçeleri sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu olacak. Cuma günü bölgemizde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek." ifadelerine yer verildi. 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre İzmir’de yağışlar Cuma gününe kadar sürecek. Kentte nem oranının yüzde 94’lere çıkaracağı periyotta en yüksek sıcaklıkların da 6 ila 8 derece düşüş göstermesi bekleniyor. (Haber servisi, DHA, AA)

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir