MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sağanak ve dolu kabusu!
Güncel
20 Kasım 2017 Pazartesi 11:02

İzmir'de sağanak ve dolu kabusu!

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kentte yaşamı zora sokarken, Meteoroloji’den kritik bir uyarı geldi.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de yeni haftanın ilk günü sağanak çilesi yaşandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan yağış kentte hayatı zora sokarken, çevre yolları ve ana caddelerde trafik yoğunluğuna, bazı ilçelerde su birikintilerine yol açtı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE DOLU KABUSU... 

DOLU KABUSU 
Öte yandan yağışlar öğlen saatlerinde şiddetini artırırken doluya dönüştü. Ceviz büyüklüğündeki buz parçaları dışarıda olan vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

ÇEŞME'Yİ DE HORTUM VURDU
Dün akşam saatlerinde, Çeşme'de etkili olan fırtına ve sağanak, saat 21.00 sıralarında, Ovacık Mahallesi'nde hortuma neden oldu. Çatalazmak açıklarında, denizde oluşan hortum, iç kesimlere doğru ilerleyerek, ağaçlara ve hayvan damlarına zarar verdi. Hortum nedeniyle 10 zeytin ağacının dalları kırıldı. Hortum, bir ağacın dalını da yaklaşık 100 metre sürükledi. Hortumun ilerlediği yol üzerindeki bir çit de zarar gördü. Bölgede bulunan bazı ağılların çatısı da hortum nedeniyle uçtu.

Hortumdan zarar gören yerlerden biri de sinema eski yönetmenlerinden Mustafa Yaşar'a ait çiftlik oldu. Yaşar'ın çiftliğindeki Sakız koyunlarının barındığı ağılın çatısının bir bölümünü hortum nedeniyle uçtu. Yeni doğum yapan bir Sakız koyununun da bulunduğu ağıldaki hayvanların, hortumun verdiği zarar nedeniyle ürküp, strese girdiği belirtildi.

DENİZ ULAŞIMINI DA VURDU! 
İzmir'de sağanak yağış ve fırtına deniz ulaşımına da darbe vurdu. İZDENİZ akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla vapur seferlerinin geçici iptal edildiğini açıkladı. Bostanlı ile Üçkuyular arasındaki araba vapuru seferlerinin ise devam ettiği bildirildi.

Seferler Salı günü sabah saatlerinde yeniden başladı. 

HAFTA BOYUNCA HAVA NASIL OLACAK?
Öte yandan Meteoroloji’den alınan bilgilere göre yağışlar Salı günü itibariyle kenti terk edecek.

Cuma gününe kadar havanın parçalı bulutlu seyredeceği İzmir’de en yüksek sıcaklıklar da periyodik olarak artış gösterecek. Nem oranının yüzde 70’lerin altına gerileyeceği periyotta en yüksek sıcaklıkların Salı günü 12, Çarşamba günü 15, Perşembe ve Cuma günü 18 derece olması bekleniyor. Geceleri ise en düşük sıcaklıklar 6 ila 8 derece arasında seyredecek. (Haber servisi, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir