MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sağlıkçılar için konaklama hizmeti yola çıkıyor: İşte detaylar!
Güncel
28 Mart 2020 Cumartesi 09:03

İzmir'de sağlıkçılar için konaklama hizmeti yola çıkıyor: İşte detaylar!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İzmir'de görev yapan sağlık çalışanları için konaklama uygulaması başlatılıyor. İşte detaylar...

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele sürüyor. Salgının günden güne yayıldığı Türkiye’de de tedbirler hızla artılıyor.

Geçtiğimiz günlerde alınan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, salgınla mücadelede en riskli gruplardan biri olan sağlık çalışanlarının kamu kurumlarına ait misafirhanelerde konaklamasının yolu açılmıştı. Kararın ardından uygulama için İzmir’de start verildi. Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, koronavirüs salgın hastalığının yayılmasının önlenmesi amacıyla kentteki sağlık çalışanlarının mesai saatleri dışında konaklaması için gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.  

Sağlık çalışanların salgın noktasında en riskli gruplar arasında olduğunu belirten Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, “Sağlık çalışanlarımıza virüsün bulaşma olasılığı diğer alanlarda çalışanlara göre daha yüksek… Mesaiden sonra evlerine gittiğinde aileleri, çocukları var. Bulaşmanın yayılmamasını en asgariye nasıl indirebiliriz, bunun hesabını yapmamız lazım. Biz de bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızdan ilgili kararın çıkmasının ardından DSİ, (Devlet Su İşleri)  Karayolları,  TEDAŞ, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) gibi devlete ve kamuya ait kurumların misafirhaneleri var, sağlık çalışanlarımızın mesai saatleri dışında konaklaması için buralarla görüşüldü. Şuanda sağlık çalışanlarından talepler toplanıyor. Uygulama kısa sürede devreye girecek. Kişiler burada emek veriyor, mücadele ediyor. Devletin de burada elini taşın altına koyması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞTIĞI HASTANEDEN ONAY YAZISI ALARAK BAŞVURULACAK
Uygulamanın keyfi kullanılmaması için bazı kriterler belirlendiğini kaydeden Yıldırım, “Konaklama talebinde bulunmak isteyen sağlık çalışanı görev yaptığı hastanenin idaresinden, hastanede hangi serviste çalıştığı ve konaklamasının uygun olduğuna dair bir onay yazısı getirerek misafirhanelere konaklama talebinde bulunacak. Kentimizde görev yapan sağlık çalışanlarımızın hepsi başvuruda bulunabilecek fakat hastanede risk oranı yüksek olan servislerdeki çalışanlarımıza öncelik verilecek. ” diye konuştu.

HANGİ HASTANELERDE ÇALIŞANLAR YARARLANABİLECEK?
Uygulamanın hangi hastanelerdeki çalışanlar için geçerli olacağını anlatan Yıldırım şöyle devam etti; Konaklama uygulamasının ilk etabı; Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Yeşil Yurt Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları için hayata geçecek. Bu kurumlara görev yapan sağlık çalışanlarımız talep etmeleri ve hastaneden onay yazısı almaları halinde çalıştığı hastaneye en yakın kamu kurumu misafirhanelerinde konaklayabilecek. Çalışanlarımız yemek ihtiyacı da misafirhaneler tarafından karşılanacak. Talep artarsa ve bu yerler yeterli gelmezse Valiliğimiz ile görüşerek, kentimizdeki KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurtlarının da devreye sokulmasını sağlayacağız. Eğer, KYK yurtları devreye girerse, buralarda yemek desteğini de Kızılay verecek. Bu noktada bir tek Çiğli’de sıkıntı yaşayabiliriz. Orada da Valiliğimizle görüşerek, otel ya da özel öğrenci yurdu olabilir, Çiğli’de görev yapan sağlık çalışanlarımızın hastaneye en yakın yerde konaklamasını sağlayacağız. ”

ULAŞIM DESTEĞİ
Ayrıca ulaşım desteğinin de sağlanacağını dile getiren Yıldırım, “Nöbet usulü çalışılacağı için ulaşım imkanı da sağlanacak. Nöbet 2 grup halinde olacak, bir grup dinlenirken diğer grup hastanede çalışacak. Araç misafirhanenin önüne gelecek bir ekibi alacak hastaneye getirecek, hastaneden çıkan nöbet ekibini de misafirhaneye bırakacak. Böylece, misafirhanelerde konaklayan arkadaşlarımız toplu ulaşım kullanmak mecburiyetinde kalmayacak” dedi.,

ÖNCELİK RİSKİ ALANDA GÖREV YAPANLAR
Uygulamada önceliğin riski alanda görev yapan sağlıkçılara verileceğini vurgulayan Yıldırım, “Doktor, hemşire, sağlık memuru, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak ama acil servis ve yoğun bakım çalışanları ve pandemi servislerinde görev yapanlara öncelikli olacak. Ayrıca geçici görevle gelecek kişilerin mağduriyeti de olmayacak. Şuanda bu önlemler alınır, planlama şimdiden uygulanırsa, 10 gün sonra salgın pik yaptığında en azından İzmir sıkıntı yaşamamış olacak” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selçuk Turhan
 31 Mart 2020 Salı 04:31
Behçet uz çocuk hastalıkları hastanesinide dahil etmenizde fayda var.Ben Röntgen Teknisyeni olarak geçen nobetimde korona virüs şüphesiyle yatan çocuğa film çektim...
 Sermin güler
 28 Mart 2020 Cumartesi 21:10
Ege üniversitesi ve dokuzeylül üniversitesi bu sayılan hastanelerin içinde neden yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir