MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 'sarı yelek' tartışması büyüdü: AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Politika
12 Nisan 2020 Pazar 14:59

İzmir'de 'sarı yelek' tartışması büyüdü: AK Parti ve CHP karşı karşıya!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in de çoğu zaman sahada yönettiği yardım çalışmalarına AK Parti cephesinden 'reklam' eleştirisi geldi. AK Partili Dağ, Kaya, Bölünmez ve Sürekli, yardım görevlilerinin üzerinde 'Tunç Soyer gönüllü ekibi' yazılı sarı yelek giymesini eleştirdi. Soyer'i eleştiren AK Partili Kaya ile kendisine yanıt veren CHP'li Sertel arasında sert bir tartışma yaşandı. CHP'li vekiller Arslan ile Polat da AK Parti'ye sosyal medyadan yanıt verdi.

GERÇEKİZMİR - Koronavirüsle mücadele tam gaz devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de 'Biz Varız' çatısı altında hayata geçen dayanışmayla ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de çoğu zaman sahada yönettiği yardım çalışmalarına AK Parti cephesinden 'reklam' eleştirisi geldi. 

AK Partilki isimler, yardım görevlilerinin üzerinde 'Tunç Soyer gönüllü ekibi' yazılı sarı yelek giymesini eleştirdi. 

DAĞ:ETİK DEĞERDEN BAHSEDENLER...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından " Yurtdışına yapılan yardımlardaki Cumhurbaşkanlığı forsundan dahi rahatsız olup bunu şahsi reklammış gibi göstermeye çalışanların ne kadar samimiyetsiz olduğu şu iki günde iyice anlaşılmıştır. 7/24 siyasette etik değerlerden bahsedenler yasal çerçevede bile hareket etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ: SİYASİ RANTÇILIKTIR!
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan verdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: 
Salgınla mücadele çalışmalarının veri paylaşımlarını 'Başkanın Günlüğü' adı altında yaparak işe başladılar. Bu kişisel reklam yaklaşımları yardım kolilerine koydukları yandaş gazetelerin dağıtımı ile siyasi bir boyut kazandı!
Son olarak da yardım ekiplerine belediye logolu kolileri, Tunç Soyer Gönüllüleri' yazılı önlük giydirerek dağıtmaya başladılar. 'El insaf' demeyelim de ne diyelim?!
Ulusal ve toplumsal bir kriz ortamında, bu denli hayati bir mesele söz konusuyken; sadece fotoğraflara bakarak herkesin görebileceği şu ki: Bu fırsatçılıktır, siyasi rantçılıktır.

AK Parti İzmir Mİlletvekili Ceyda Bölünmez de, sosyal medyadan tepki gösteren bir başka isimdi. Bölünmez, 'sarı yelekli' yardım dağıtımının fotoğraflarını paylaşarak "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin o imrenerek baktığınız Avrupa ülkelerine yaptığı yardımların üzerinde Cumhurbaşkanlığı Logosu’nun olmasından rahatsızlık duyanlara bir bakın" mesajını paylaştı. 



AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise sosyal medya hesabından fotoğraflarla yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 
Alan el veren eli görmeyecek dediniz,kamu kaynaklarıyla alınan ve resmi araçlarla taşınan yardımları vatandaşlarımıza böyle ulaştırdınız. Her sözünüzü icraatlarınızla kendiniz yalanlıyorsunuz.Her şeyiniz sahte, her işiniz samimiyetsiz. Bu zor günlerde bile reklam peşindesiniz.
Tunç Soyer adı, 153 yıllık İzmir Belediyesi'nden büyük değildir. Bu yardımları cebinizden değil, kamu kaynağıyla yaptığınızı unutmayın. Laf açılınca da bu işleri şov yapmadan, propaganda malzemesine dönüştürmeden, tevazuyla yaptığınızı iddia edersiniz. Görüyoruz samimiyetinizi!



SERTEL'DEN SERT YANIT: CAHİLSİN! 
Kaya'nın açıklamalarına yanıt CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi. Sertel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "M. Atilla Kaya gerçekten çok cahilsin. Soyer’e saldırmaktan başkaca işin yok. Yalan yanlış açıklamalarınla komik duruma düşüyorsun. O gömleği giyenler belediye çalışanları değil, gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılan ve kuruş almadan sağlığını tehlikeye atan gençlerimizden" ifadelerini kullandı. 



KAYA'DAN FOTOĞRAFLI KONTRA
AK Partili Kaya da Sertel'in yanıtına kayıtsız kalmadı ve bu kez Büyükşehir araçları ve paketleri ile dağıtım yapan 'yelekli gönüllüler'in fotoğrafını paylaşarak şu mesajı verdi: 
Cehalet yorumunu kamuoyuna bırakıyorum. Herkesin seviyesini insanlarımız takdir edecektir. Şimdi paylaştığım fotoğraflara dikkatle bakın. Belediye araçları, kamu kaynakları ve Tunç Soyer gönüllüleri. Bunu normal buluyorsanız size diyecek sözümüz yok. Böyle devam edin!

SERTEL'DEN İKİNCİ YANIT

CHP'li Sertel, AK Partili Kaya'nın yanıtı sonrası sosyal medyadan yeni açıklama yaptı. Sertel CHP Kiraz İlçe Başkanlığı'nın gıda paketi dağıttırken çekilen fotoğraflarını paylaşıp şu ifadeleri kullandı;

"Bu fotoğraflar AKP’li belediye başkanının olduğu ilçe Kiraz’da çekildi. CHP Kiraz İlçe başkanlığımızın çabası İle 1000 paket gıda yardımı halkımıza dağıtıldı. Dağıtımı yapanlar ilçe örgütü üyelerimizdir. Başka hiç bir ilçede böyle bir fotoğraf yoktur, olamaz. Siz yardıma bakın.Niye CHP logosu var diye soruyorsanız, bu yardımlar CHP Kiraz İlçe örgütümüzün dayanışmasıyla satın alınmış ve halka dağıtılmıştır. Başkan Soyer’e düşmanlık yapmaktan başka İzmir’e, İzmirliler’e hiç bir hayrı dokunmayan AKP Milletvekiline duyurulur. Bilgi sahibi değil, fikir yok."

ARSLAN: BİZİM BUNLARA HARCAYACAK VAKTİMİZ YOK

AK Parti’nin eleştirilerine CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat’tan tepki geldi.

CHP’li Arslan, sosyal medya hesabından “CHP’li Belediyeler düzgün ve iyi niyetli yardımlarla insanların gönlünü kazandığı için mi bu provakatif paylaşımlarınız?Gönüllü oldukları için tişörtler ile bunu anlatmak isteyen ve hiçbir ücret almadan sadece yardım etmeye çalışan bu insanlara yaptığınız tek kelime ile haksızlık. CHP’li belediyeler halkın parası ile verilen yardımların üzerine isimlerini yazdırmadıkları için mi yadırgadınız?Bizim bunlarla harcayacak vaktimiz yok. Size tavsiyem İzmirlinin sağlığı ile ilgilenin biraz. Mesala huzurevlerimizdeki son durum nedir?” diye yazdı.

POLAT YURTDIŞI YARDIM KOLİLERİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı” ve “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı yardım kolilerinin fotoğrafını paylaşarak, “ Yelekler gönüllü bir ekip tarafından basılmıştır. Aynı ekip dağıtım sırasında torba ve araç desteği istemiştir. İlk dayanışmayı başlatan İBB’nin yardım kampanyasını bu şekilde karalamak art niyetlilerin işidir. Aynı yorumu bu görsel içinde yapabiliyorlar mı?” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir