MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de şiddete karşı 'can dostu' miting!
Güncel
13 Eylül 2023 Çarşamba 08:17

İzmir'de şiddete karşı 'can dostu' miting!

İzmirli Yaşam Hakkı Savunucuları 17 Eylül’de Gündoğdu Meydanı’nda öldürülen ve şiddet gören can dostlar için ‘Büyük İzmir Mitingi’ düzenleyecek. Miting 16:00’da Alsancak Vapur İskelesi’nden yürüyüş ile başlayacak ve 17:00’da Gündoğdu Meydanı’nda miting gerçekleşecek. Büyük mitingden önce 14 Eylül’de ise yine Gündoğdu Meydanı sıra dışı bir eyleme sahne olacak ve katledilen can dostlar için lokma dökülecek.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Sokak hayvanlarının varlığı Türkiye’de son dönemlerde sıkça tartışılırken can dostlara uygulanan şiddet görüntüleri de hayvanseverlerin ve hayvan hakları derneklerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

İzmir’de şiddet gören, engelli ve yaşlı hayvanların yaşama tutunmasını sağlayan ‘Melekler Çiftliği’nin de içinde yer aldığı sivil toplum kuruluşları 17 Eylül’de ‘Büyük İzmir Mitingi’ gerçekleştirilecek.

Mitingde sokak hayvanlarının toplatılması ve uyutulması gibi uygulamalara karşı asıl olması gerekenin hayvanların kısırlaştırılması ve bölgelerine bırakılıp popülasyonlarının kontrol altına alınması gerekliliği vurgulanacak.

İzmirli Yaşam Hakkı Savunucuları’nın düzenleyeceği eylem 17 Eylül saat 16:00’da Alsancak Vapur İskelesi’nden başlayacak. İskeleden Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek ve saat 17:00’da ‘Sen sustukça onlar ölüyor, ses çıkarma zamanı’ mottosuyla ‘Büyük İzmir Mitingi’ gerçekleştirilecek.

14 EYLÜL’DE LOKMA DÖKÜLECEK
17 Eylül’deki büyük eylem öncesinde ise daha önce eşi benzeri görülmemiş bir eylem daha gerçekleşecek. 14 Eylül Perşembe günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 17:00’da öldürülen hayvanlar için lokma dökülecek. Lokma Dökme eylemi şiddet gören ve öldürülen sokak hayvanları adına farkındalık yaratmak için gerçekleştirilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir