MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sokak röportajı sonrasında tutuklanmıştı: Dilruba hakkında yeni gelişme!
Güncel
15 Ağustos 2024 Perşembe 16:02

İzmir'de sokak röportajı sonrasında tutuklanmıştı: Dilruba hakkında yeni gelişme!

İzmir’de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalında verdiği röportaj sonrasında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y.’nin tutukluluğuna itiraz edildi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – İzmir’de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan Dilruba Y.’nin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin yankıları sürüyor.

Avukatları tutuklama kararının ardından tutuksuz yargılanması için süreci başlatırken itirazlar bugün tamamlandı. Dilruba Y.’nin üzerine atılı bulunan her iki suç için de mahkemeye itirazda bulunuldu. Hukuki prosedürün devam ettiği süreçte mahkemenin vereceği karar beklenecek.

"İTİRAZIN KABUL EDİLMESİ GEREKİYOR"

Dilruba Y. ile bugün görüşen avukatlarından Av. Ali Barış Ercan, “Suçun maddi ve manevi unsurları var. Dilruba Hanım’ın ifadeleri bu maddi unsurları oluşturmuyor. Orada belli bir kesimi hedef gösterip onları tahrik etmeniz gerekiyor. Bununla ilgili hukuki kriterler var. Bunları gerçekleştirmediğine ilişkin de Yargıtay kararları bulduk bunları ekine sunduk. İtirazın kabul edilmesi gerekiyor. Umarım itirazımızı kabul edip tahliye ederler. Ya çok hızlı şekilde reddedilecek ya da üzerinde birkaç gün düşünüp belki de kabul edecekler. Dilruba Hanım’ın beyanları Anayasa’da öngörülen hürriyetlerden bir tanesi. Eleştiri hakkını kullanıyor” dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Ercan açıklamasının devamında, “Tutukluluğa itiraz ettik. Tahliyesini bekliyoruz. Hukuk mücadelemizde herkesin desteğini bekliyoruz. Tüm meslektaşlarımın da desteğini bekliyorum” dedi.

NE DEMİŞTİ?

Dilruba Y. röportaj sırasında Instagrama uygulanan engel ile ilgili olarak "21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek, o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40'ını da biz çıkartacağız. Sosyal medyayı kullanan influencer'lar var. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yüzde 90'ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gerçek elbet çıkar
 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:03
Herşeyden önce tutuklamak hapis yatırmak orta çağa uygun bir cezai yaptırımdır.
 Ana
 16 Ağustos 2024 Cuma 13:57
Ne varmış bu konuşmalarda? Adam hergün bizi hain, terörist, evin zencisi ilan ediyor.
 Tahir
 16 Ağustos 2024 Cuma 11:38
Ne var bunda hakaret sayılacak bir cümle yok ki memleketin haline bak Avrupada bakanın evine gubre dokuyorlar kimse tutuklanmiyor Vatandas oy vermedigi bir insani desteklemek zorunda değil bu ulkenin yarisi oy vermedi kendisine ulke iyi yonetilmiyorsa herkesin bunu dile getirmeye hakkı var hakaret eden kendileri vatandaşa ya hain ya terorist yaftası yapistirip suçluyorlar sonrada demokrasi var diyorlar NERDE HANİ ???????
 Yahya
 16 Ağustos 2024 Cuma 10:24
Yanlış bir cümle yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir