MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sokak röportajında konuştu, tutuklandı!
Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 18:54

İzmir'de sokak röportajında konuştu, tutuklandı!

Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan kadın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

İzmir'de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engeli hakkındaki soru üzerine hükümeti eleştiren kadın tutuklandı.

Sabah saat 10.00'da gözaltına alınan Dilruba K. İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilbura K. hakkında tutuklu yargılanma kararı verildi.

Dilbura K. kararın ardından adliyeden cezaevine sevk edildi.

Röportaj sırasında "21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek, o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40'ını da biz çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

İnstagram'ın kapanması ile ilgili ise, "Sosyal medyayı kullanan influencer'lar var. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yüzde 90'ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ: SOPA SALLANDIRILIYOR

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İzmir'de katıldığı sokak röportajındaki hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bir kişinin tutuklanması  kararını eleştirdi. Poyraz şunları söyledi:

"Genç kadının röportaj sırasında sarf ettiği hakaretleri asla onaylamıyoruz. Ancak; Çubuk’ta ana muhalefet liderine yumruk atıp, linç etmeye teşebbüs edenlerin tutuksuz yargılandıkları, Kadına şiddet uygulayanların karakollarda barıştırılıp evlerine gönderildiği, Hayvanları öldürenlerin, eziyet edenlerin serbest kaldıkları bir ülkede; Sokakta gezerken kendisine uzatılan mikrofona konuşan, mesleği hitabet olmayan sade bir vatandaşın duygularını ifade ederken yükselip sarf ettiği hakaretlerden yasal işlem yapmakla yetinmeyip tutuklamak, Hukukun nasıl bir sopa olarak muhaliflerin üzerinde sallandığının ve bunun normalleştirildiğinin açık örneğidir. Hakaret etmeyeceğiz ama yolsuzluklarınızın, yoksulluğumuzun ve keyfi yasaklarınızın karşısında direnmeye devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Önce vatan
 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:03
Güzel olmuş tutuklandığı önce anliyacak bu ülkenin Cumhurbaskanina böyle hakaret edemiyecegine iyi olmuş kapatmışlar bazı kişiler kendilerini ucuz pazarliyorlar bu tür sosyalmedya platformlarında olayın olduğu şehirde önemli herkes hattini bilecek her şeyi elestirebilirsin ama saygı çerçevesinde şimdi içerde aklın başına gelir tutuklayan savcıya teşekkürler adammış şöyle yorum yapanlara baktimda zaten su akar yolunun bulur misali burası Türkiye Cumhuriyeti devleti devlet yumruğunu vurduğu zaman sesi gelir..
 Ömer
 13 Ağustos 2024 Salı 12:46
İYİ Partili Poyraz çok cahil. "Kadının dediklerini ETTİGİ HAKARETLERİ onaylamıyorum diyor. Sonra da neden tutuklandı diyor. Sen söylüyorsun ya. HAKARET SUÇ.
 Alper
 13 Ağustos 2024 Salı 12:16
Artık yeter.bu iktidar bitmiştir.katiller hırsızlar ülkeyi soyanlar çocuk tacizcileri dışarıda.iktidari eleştiren içeride.biz artık bu iktidarin derhal erken seçim kararı almasını istiyoruz.zaten ikinci parti durumunda.yani topal ördek konumunda
 Milli İrade
 13 Ağustos 2024 Salı 10:36
Oh iyi olmuş Türk Milletine Gerizekalı diyemessin. Nokta.
 Seval
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 22:53
Ali bey gözünüz aydın olsun
 Adar
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 22:39
Türkiye''de düşünce özgürlüğü, özgür ve bağımsız basın, adil yargılama, bağımsız ve tarafsız mahkemeler yoktur. Demokrasi hiç yoktur. Adalet yoktur. Hakimler ve savcılar cumhur ittifakının tetikçileridir. Anayasayı tanımazlar. Halkın bir kesimini muhaliflere karşı kışkırtırlar, manipüle ederler. Ülke en dip seviyede, orta çağı yaşayan ilkel bir orta doğu ülkesine dönüşmüştür. Bunu halk kendi istedi. Cezasını da çekecek.
 Aydın
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 22:20
Haayy Allah bu haberi okududuktan sonra yıllar önce okuduğum George Orwell 1984 adlı romanı geldi aklıma nedense
 Ali
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 22:06
Alın beni içeri demiş almışlar nedir bu aglamaniz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir