MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sosyal medyada suç örgütü propagandasına hava destekli baskınlar!
Güncel
4 Aralık 2025 Perşembe 10:58

İzmir'de sosyal medyada suç örgütü propagandasına hava destekli baskınlar!

İzmir'de sosyal medyada suç örgütlerinin propagandasını yaptıkları iddia edilen 30 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, kent ve çevre illerde eylemleri bulunan suç örgütlerinin yurt dışındaki elebaşı ve yöneticilerinin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarını destekleyici, örgütü övücü, çocukları suça teşvik edici paylaşımlar yapan şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Siber, İstihbarat ile Havacılık şubelerinin de destek verdiği operasyonda İzmir merkezi ile Çeşme, Tire, Torbalı, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerindeki 41 adrese hava destekli baskın düzenlendi.

Operasyonda "örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda yapma" suçlamasıyla 30 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir