MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de taksi-dolmuşları kurtaran 'T' formülü!
Ekonomi
23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:10

İzmir'de taksi-dolmuşları kurtaran 'T' formülü!

Konak Tramvayı nedeniyle Konak-Alsancak, Kahramanlar ve Yenişehir hattında çalışan esnaf tedirgin günler yaşadı. Nihayet müjde geldi, taksi dolmuşların ve esnafın yaşaması için ilk adım atıldı.

Konak Tramvayı’nın seferlere başlamasının ardından uzun yıllar hizmet veren ancak kaldırılması gündeme gelen taksi-dolmuşlar için beklenen çözüm bulundu. Kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmaları yaşanan Konak-Alsancak, Konak-Kahramanlar, Konak-Yenişehir taksi dolmuşlarının İzmir’in simgesi olmayı sürdürmeleri  için ilk resmi adım atıldı.

ESNAF RAHAT NEFES ALDI
Talatpaşa Caddesi, Basmane, Kahramanlar ve Çankaya gibi kentin en işlek noktaları arasında yer alan bölgelerde, toplam 4 ayrı hatta yıllardır toplu ulaşım hizmeti veren taksi-dolmuş esnafına İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) beklenen haber geldi, 70’i aşkın taksi-dolmuş aracı için yeni bir düzenlemeye gidildi.

TAKSİYE DÖNDÜ
Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf odaları ile bir süredir yürüttüğü görüşmelerin arından oluşturduğu yeni formül sayesinde yaşanan kriz de esnafın lehine sonuçlandı. UKOME tarafından alınan karar kapsamında, esnafın talepleri doğrultusunda ilk etapta başvuru yapan araçlara taksiler tarafından kullanılan yeni “T” plaka ve güzergah izin belgesi verildi. Taksi dolmuşların farklı bir güzergah üzerinde çalışabilmesi için hazırlıklar da ayrıca devam ederken, alınan bu önlem sayesinde şoförler işlerini kaybetme tehlikesinden de kurtulmuş oldu.

ŞOFÖRLERİN TALEBİYDİ
Bu gelişmelerle birlikte, 70 kadar esnaf rahat bir nefes aldı. Belediyenin yaptığı çalışmalar çerçevesinde kalan diğer araç sahipleriyle görüşmeler sürerken, bu uygulamayla birlikte kent merkezindeki taksi dolmuşların ticari taksiye dönüştürülmesinin de önü açılmış oldu. (Ege Telgraf)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir